Julius Nyquist vender tilbage, Miro Keskitalo kommer ind fra den finske Liiga

26-årige Julius Nyqvist vender tilbage til Rødovre Mighty Bulls, hvor han leverede en flot sæson med 16 point i 28 grundspilskampe samt 4 point i de 6 slutspilskampe. Det var Nyqvists anden sæson i Danmark, den første blev tilbragt i Gentofte Stars.

Før turen gik til Danmark spillede Nyqvist 101 kamp i den bedste finske ”Liiga” og 100 kampe i den næstbedste række ”Mestis”. Som ungdomsspiller var han en del af de forskellige finske U-landshold fra U16 og helt op til U20.

Sportschef Jørgen Illemann om forlængelsen med Nyqvist:

– Vi var rigtig godt tilfredse med den samlede indsats fra vores to import-backer sidste år, Julius Nyqvist og David Suvanto. Vi vil også gerne sigte mod, at vi kan holde på de imports, som vi er tilfredse med, således, at vi får lidt kontinuitet i truppen og ikke bare skifter alle ud hvert år.

– Samtidig er vi selvfølgelig realistiske og ved godt, at mange udenlandske spillere bruger den danske liga som springbræt til en højere europæisk liga. Vi ville gerne have beholdt både Julius og David, men som jeg lige har skitseret er det jo ikke altid, at spilleren også vil blive. Det er ikke lykkedes 100%, da David Suvanto har søgt andre udfordringer i en anden europæisk liga, selvom han var rigtig glad for tiden i Rødovre.

– Til gengæld er jeg godt tilfreds med, at det er lykkedes os at beholde Julius Nyqvist, som sidste sæson udviklede sig til at blive en rigtig værdifuld spiller i vores defensive spil. Julius er en rigtig værdsat spiller i vores omklædningsrum og kender nu klubben og omgivelserne fra start af, hvilket vi håber vil hjælpe med til, at han vil udvikle sig endnu mere og tage endnu mere ansvar, da han ikke skal bruge energi på at tilpasse sig i nye omgivelser, fortæller han.

23-årige Miro Keskitalo bliver ny mand i Rødovre-trøjen og kommer til direkte fra den bedste finske række ”Liiga”, hvor han i sidste sæson spillede for KooKoo og sluttede i Pelicans, hvor han blev hentet til op til slutspillet.

Han har de seneste fem sæsoner spillet Liiga-hockey og har nået 189 kampe med 34 point til følge. I ungdomsårene har han været en del af både det finske U17-, U18- og U20-landshold, hvor han med sidstnævnte var med til vinde U20 Verdensmesterskabet i 2015/16.

Keskitalo har tidligere spillet i den finske klub TPS, da RMB’s cheftræner Riku-Petteri Lehtonen var assistenttræner, så de to kender hinanden og det er da også gennem Lehtonens netværk, at aftalen er kommet på plads.

Sportschef Jørgen Illemann om tilgangen af Keskitalo:

– Miro er et af Rikus bekendtskaber fra hans tid i TPS, hvor han trænede ham i sæsonen 2014/15. Så det er på anbefaling af Riku, og gennem hans netværk i Finland, at vi er kommet i kontakt med Miro og har fået aftalen på plads.

– Han er via alle de referencer, vi har fået på ham, benævnt som et stort talent, som sagtens ville kunne spille i en større liga end den danske. Miro en skøjtestærk back med gode offensive kvaliteter og en god puckhåndtering. Samtidig kan Miro bruges i powerplay, så der er forhåbentlig ingen tvivl om, at vi har fået en rigtig god, spillende back tilknyttet vores hold.

– Vi er glade og stolte over, at det er lykkedes os, at overbevise Miro om, at han skulle komme til Rødovre, lyder det.


Esbjerg forstærkes af amerikanske Zach Pochiro Metal Ligaen får nyheds- og billetportal fra 2019/20-sæsonen