Tilbagevendte Matt Pistilli stjal med en scoring og en assist det meste af rampelyset, da Esbjerg fredag aften besejrede Herning med 3-2 i sæsonåbningen på egen is og derfor kunne sætte tre point ind på kontoen, efter en ganske habil arbejdsindsats. Men det holdt hårdt sidst i kampen for vestjyderne, der måtte slide meget i undertal i tredje periode

Gæsterne måtte til aftenens opgør undvære Lasse Lassen, Mark MacMillan og Victor Andersen, mens Esbjerg stillede uden Gayson Downing og Christian Wejse, men til gengæld kunne byde på comeback til guldhelten Matt Pistilli, som hjemtog guldet med vestjyderne i 2016. Pistilli trådte direkte ind i Esbjergs førstekæde med nr. 11 på ryggen. Målmandsduellen stod mellem Simon Nielsen og Mathias Seldrup.

Pistolen skød med skarpt i første periode

Trods et midtjysk overtag i kampens indledning, hvor gæsterne tidligt fik presset Esbjerg langt tilbage i egen zone, så var det værterne der tegnede sig for første periodes første store chance, da Niklas Andersen slap alene igennem. Simon Nielsen viste sig dog som den store i den duel og fik afværget Andersens forsøg.

Esbjerg fik dog overtaget et kvarter inde i kampen, og et solidt pres kastede til sidst et føringsmål af sig til vestjyderne. Det var den tilbagevendte helt Matt ”Pistol” Pistilli, der efter 16 minutters spil til sidst fik trykket pucken det sidste stykke ind over stregen, i øvrigt efter et større klumpspil foran gæsternes mål. Trevoer Cheek blev noteret for assisten på scoringen, der skulle vise sig at blive periodens eneste.

Det vestjyske føringsmål ændrede dog ikke på den overordnede opfattelse af, at Herning med 9-6 i skud havde været det mest toneangivende hold i første periode.

Skarp anden periode af Esbjerg

Anden periode skulle i langt højere grad end først vise sig, at blive afviklet på hjemmeholdets præmisser. Esbjergspillerne arbejdede forbilledligt både fremad og hjemad i banen. Markeringerne lå tæt og man gav ikke Herning megen tid eller plads.

Især vestjydernes tredjekæde med Sune Hjulmand, Andreas Grundtvig og David Madsen stod stærkt i billedet og fik masser af istid kampen igennem.

Zach Pochiro bød også ind med et par gode tilbud og selvsamme amerikaner skulle vise sig, at blive den næste til at komme på måltavlen, da han i et rent amerikansk samarbejde med Travis Walsh, formåede at udnytte en gevaldig defensiv blunder hos gæsterne. Helt alene med Simon Nilsen svigtede Pochiro ikke, da pucken med et resolut håndledssvirp blev sendt ind under gæsternes keeper til 2-0.

Trods fortsat vestjysk overtag blev der ikke scoret yderligere i en anden periode, hvor Esbjerg vandt skudstatistikken med 9-4.

Udvisningsregn og hårdt vestjysk benarbejde i tredje periode

Gæsterne kom godt ud af startblokkene i tredje periode, hvor der var god fart i skøjterne hos Herning. Seldrup måtte hive en mirakelredning op af hatten for at forhindre Cameron Brace i at reducere for midtjyderne.

Lettelsen skulle dog vise sig kortvarig i Esbjerg-lejren, da Matt Pistilli sekvensen efter trak en udvisning. I det efterfølgende powerplay fik den stærke russer Dimitri Kostromitin sat Jan Dalecky perfekt op til afslutning og tjekken udplacerede køligt Seldrup fra mellemdistancen; 2-1 efter fem minutter af perioden.

Yderligere fire Esbjerg-udvisninger gav Herning ligeså mange chancer i overtal i den resterende del af kampens sidste periode, hvor et stærkt kæmpende vestjysk box play og en veloplagt Mathias Seldrup i målet dog stod distancen.

Esbjerg formåede oven i købet at udnytte deres eneste overtalsmulighed i kampen, da man med små fem minutter tilbage øgede til 3-1. Arkitekten bag målet var – selvfølgelig fristes man til at sige – Matt Pistilli, der fik sat Brett Welychka op til afslutning fra udkanten af slottet. Pucken blev sendt ind ved fjerneste opstander og Esbjerg var oppe med to.

Endnu en udvisning til hjemmeholdet gjorde dog afslutningen på kampen ganske nervepirrende for hjemmepublikummet, da Brodie Dupont gjorde det til 3-2 med et par minutter tilbage af kampen.

Herning kaldte en timeout og spillede da også med seks markspillere i godt et minut, uden at man dog formåede at få scoret yderligere.

Snæver Aalborg-sejr mod hårdt kæmpende fynboer Sen afgørelse: Rødovre tog den første sjællandske klassiker