På en aften med meget få opløftende momenter rendte Esbjerg Energy ind i én af de grimme, da holdet tabte med hele 7-1 i Frederikshavn.

En udsat sæsonpremiere havde lagt grobunden for weekendens dobbeltopgør mellem Esbjerg Energy og Frederikshavn Whitehawks. Her fredag aften stod duellen i Nordjyske Bank Arena og søndag kl. 16.00 bliver det så Granly Hockey Arena, der danner rammen for den indbyrdes styrkeprøve.

Esbjerg Energy stillede i stærkeste opstilling dog med Grayson Downing ude, som han har været i hele grundspillet.

Det var dog bestemt ikke til at se i en ganske forfærdelig første periode. Uden at have undersøgt fakta må det at være nede med 4-0 efter mindre end syv minutters spil nok være én de slemmeste negative rekorder i metalligaen i rigtig mange år.

Esbjerg lagde ud med et skidt første skifte, hvor Frederikshavns Søren Nielsen fik for let spil, og bragte hjemmeholdet på 1-0 efter 42 sekunders spil. Efter to minutters spil så det ikke meget bedre ud, da Radim Piroutek junior ligeledes fik let spil og gjorde det til 2-0. Mathias Seldrup røg ud, men heller ikke Kasper Krog kunne stille noget op, da Frederikshavn udnyttede kampens første powerplay til at gøre det til 3-0. Et halvt minut senere lignede det opløsning, da Christopher Frederiksen og Nikolaj Kragh legede sig igennem resterne af den esbjergensiske defensiv, og gjorde det til 4-0.

Esbjerg, der allerede havde brugt sin timeout efter 3-0 målet fik først nu stoppet blødningen. De næste minutter lignede det en ”almindelig” kamp, hvor spillet gik med chancer i begge ender. Pistilli fik forsøgt sig, men stadig var det hjemmeholdet, som var farligst. En skrækkelig første periode sluttede ved de 4-0.

Anden periode kunne kun blive bedre, og det blev den da også. I de første mange minutter kom Esbjerg til flere chancer, men afslutningerne var ikke af så høj en kvalitet, at de kunne overliste Tadeas Galansky i værternes mål. Der var mere snert over hjemmeholdets afslutninger, og det resulterede i et par stolpeskud. Endvidere så det også ud til at Esbjerg havde taget patent på udvisningerne, og det gjorde ikke arbejdsbetingelserne bedre.

Esbjerg fik faktisk reduceret med fem minutter tilbage, da Trevor Cheek efter at være væltet ned på knæ fik sendt pucken ind bag Galansky til 4-1. Travis Walsh måtte kort efter hive i nødbremsen, og fik korrekt en udvisning. I det efterfølgende powerplay kom en skidt beslutning til at koste et hurtigt modsvar. Alexander Bumagin endte med at gøre det til 5-1, og så var det kortvarige håb om et comeback slukket. 5-1 blev også resultatet efter anden periode.

Esbjerg var helt nede i sækken i tredje periode, og kunne slet ikke få spillet til at fungere. Der kom nogle enkelte halvhjertede forsøg, men det var selv sagt ikke nok denne aften. Der kom et par stolpeskud mere fra hjemmeholdet, inden Anders Eriksson og Søren Nielsen havde sørget for et slutresultat på hele 7-1 til Frederikshavn Whitehawks. En ordentlig øretæve på en aften, hvor det var skidt på flere parametre. Kun powerplay spillet kunne se sig fri af den ganske enkle grund – Esbjerg fik slet ikke muligheden.

Der skal helt findes noget helt andet spil frem til søndag kl. 16.00, hvor hjemmebanen skal forsvares. Forsvaret skal prøve at få lukket bedre af, og så se om de styrker holdet har i powerplay kan udnyttes.