Kampstart: 19:00 i PM Montage Arena

PM Montage Arena åbner igen i aften for sæsonen, hvor det vil være et særdeles opsat Herlev-mandskab, der dukker op til revanche for 1-4-nederlaget i Aalborg fredag aften. Det er uhyre vigtigt for Herlev at komme godt fra start i den her sæson, så man ikke helt fra begyndelsen skal ned i den nederste del af tabellen, hvor en god del eksperter har tippet Patric Weners mandskab til den her sæson. 

Så der bliver stensikkert tryk på fra start fra Eagles, der ikke havde frygtelig meget offensivt at byde ind med fredag aften i Aalborg, hvor holdet i store dele blev sat under tungt pres af Pirates.

Omvendt var det også svært at score mod en Eagles-defensiv, der ryddede godt op og en målmand i Emil Jidskog, der var helt outstanding, pointerede Aalborgs Anders Krogsgaard i går her på sitet. Så det kan træner Wener tage med sig og samtidig håbe på, at de nye offensive kræfter sætter ind i aften. Johan Skinnars viste prøver på et kanonskud, da han scorede Herlevs enlige mål i fredags.

Esbjerg går ind til en udsat sæsonpremiere efter en tur til Bremerhaven i weekenden, hvor det faktisk lykkedes at tage en god skalp mod svenske Kristianstads IK. Vestjyderne har haft en glimrende preseason og har altså budt velkommen til en ordentlig stak nye imports - og et af de store spørgsmål er naturligvis, hvorvidt det "nye kuld" fungerer. 

Om kampen i aften i Herlev siger den eneste tilbagevendte import Jesse Mychan:

- Herlev er altid et svært sted at spille. De kommer ud med masser af energi og spiller meget struktureret. Vi skal være klar fra første puckdrop, siger han. 

Historikken: Den taler bestemt ikke for en Herlev-sejr i ordinær spilletid. Eagles har ikke vundet efter 60 minutter over Esbjerg siden 2014. Til gengæld fik ørnene i sidste sæson has på vestjyderne i overtid/straffe - og det både ude og hjemme. Seneste opgør i PM Montage Arena endte med en 5-4-sejr til Herlev efter overtid. 

Statistikken: Joonas Riekkinen spillede sin tredje sæson i Danmark i fjor og nåede for første gang ikke over 40 point (38). Finnen er en nøglespiller for Herlev i jagten på point-erstatning for Jesper Thörnberg og William Quist. Hos Esbjerg har man sagt farvel til sidste sæsons tre mest scorende spilere Felix Scheel, Mark Derlago og Max French. Hvem stepper ind og bliver pointjæger hos vestjyderne?

Duellen: Emil Jidskog stod fremragende i fredags i Aalborg og kommer op mod en Mathias Seldrup, der i sidste sæson var 0.1 procent i hælene på målmændenes interne Metal Liga-rangering. Jidskog var på andenpladsen, Seldrup på tredjepladsen. 

Det forventer vi: Herlev vil forsøge at piske publikum i gang med aggressivt, offensivt spil og har måske en lille fysisk fordel mod et Esbjerg-hold, der spillede to kampe i weekenden, kørte meget bus og supplerer op med endnu en bustur i dag. Gennemgående synes der at være lagt op til en kamp, der bliver tæt henover 60 minutter og sagtens kunne ende i overtid. 

Skader/karantæner: Esbjerg stiller op uden Christian Wejse, der stadig er ramt af sin lange karantæne fra sidste, mens Herlev fredag aften i Aalborg var uden karantæner og formentlig også ved fuldt hold. I skrivende stund kan vi desværre ikke fremkalde kamprapporten. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-SønderjyskE Metal Ligaens fanpanel: SønderjyskE-fan kunne godt tænke sig Lasse Lassen