Esbjerg Energy tabte fredag aften sin sidste testkamp med 3-2 hjemme til Aalborg Pirates.

Fredag aften tog Esbjerg Energy hul på den sidste træningskamp inden sæsonstarten, da Aalborg Pirates gæstede Granly Hockey Arena. En kamp som gæsterne endte med at vinde med 3-2.

Det var også gæsterne, der startede kampen bedst, og fik presset Esbjerg godt tilbage på egen is. Først efter små fem minutter fik Esbjerg gang i maskineriet, og begyndte at producere lidt chancer. Kale Kerbashian havde den første store mulighed efter syv minutters spil, men minuttet efter blev han også første spiller i straffeboksen. Den powerplay mulighed omsatte Aalborg Pirates på fornem vis efter et godt opspil, hvor Tobias Ladehoff satte sidste stav på, og sendte pucken forbi Thomas Lilie i esbjergensernes mål.

Lidt over halvvejs i perioden tog udvisningerne lidt overhånd. Det var mest Aalborg det gik ud over, og det var jo fint nok, for så kunne der øves powerplay til den helt store guldmedalje. De aalborgensiske udvisninger fortsatte faktisk et godt stykke ind i anden periode, og efter seks-syv missede forsøg, hvoraf noget af det var i fem mod tre, måtte de godt 800 tilskuere bare erkende, at det ikke blev til en guldmedalje, men bare et diplom for at have deltaget. Der er lidt at øve på i den kommende uge inden det går løs i grundspillet. Aalborg førte 1-0 efter første periode.

Den manglende skarphed i powerplayet til trods, så fik Esbjerg udlignet til 1-1. Det var dog først efter at have misbrugt fire powerplay muligheder alene i anden periode, at Energy fik brudt Aalborgs opspil, og kom af sted i en tre mod én. Her blev Rasmus Bjerrum spillet fri på fjerneste stolpe, og så var Georg Sørensen passeret med to minutter tilbage af anden periode. Glæden over udligningen varede under ét minut, for så var Aalborg atter foran. Kirill Kabanov så, at Anders Koch var sluppet fri på bagerste stolpe, og så var Esbjerg igen bagud.

Tredje periode begyndte lidt som første med et lille Aalborg overtag. Igen gik der nogle minutter, før Esbjerg kom til nogle muligheder, men så var de til gengæld store. Indenfor ét minut var det først Kale Kerbashian og siden Jonas Bjerrum, der fik testet overliggeren. Spillet bølgede nu frem og tilbage, men med et lille spilovertag til Esbjerg. Efter otte minutter kom belønningen for det, da Felix Scheel fandt Kale Kerbashian foran målet, og så stod der 2-2. Denne gang varede glæden over udligningen i lidt over to minutter før Aalborg atter var foran. Aalborg havde trykket på efter udligningen, og fra en position bag målet slyngede Patrick Bjørkstrand pucken i nettet via ryggen på Lilie til 2-3.

De sidste ti minutter havde Aalborg godt styr på tingene, og Esbjerg kom ikke frem til de helt åbne chancer. Da den sidste slutspurt skulle sættes ind, så rendte Esbjerg ind i en udvisning, der gjorde, at muligheden for at satse med målmanden ude ikke kunne lade sig gøre. Det endte med et 3-2 nederlag i den sidste test, og nu er der en uge til at finpudse diverse detaljer...og øve powerplay.

Svensker forlader Esbjerg Energy STREAM: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy