Jonas Gantzel Torbensen spiller i gult i de kommende to sæsoner

 - Esbjerg er min hjemby, her er jeg født og her har jeg min familie. Jeg føler mig rigtigt godt tilpas på Energy-holdet. Og så passer det samtidigt fint med min skole og uddannelse. Jeg er færdig med det første år på HHX og mangler de to sidste år, så det matcher fint, forklarer 185 cm høje vestjyde:

 - Det har været en anderledes oplevelse for mig at spille med på Metal Liga-holdet hos seniorerne. Jeg har været vant til at score mange point som ungdoms- og 1. divisionsspiller. Hos Energy skal jeg i højere grad lære og jeg glæder mig over, at holdkammeraterne er så dygtige til at dele deres viden og erfaringer. Holdkammeraterne er nærmest mentorer for mig.

 Jonas ”GT” Torbensen debuterede i Metal Ligaen i sæsonen 2017/2018 og har spillet 43 kampe i den fornemste række. Og så har den unge forward optrådt på U16- og U18-landsholdet.

 - Jonas Torbensen er en spiller af ”egen avl”. Han er opfostret i Esbjerg IK og han har en god fysik, og så er der tale om en spiller med en udpræget målnæse og et stort potentiale, som vi glæder os til at videreudvikle i Energy-regi, forklarer assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy:

- ”GT” er en del af U18-landsholdet og samtidigt er han ”en fornuftig fyr” som kombinerer ishockeyen med en ungdomsuddannelse i byen. Han er vellidt i truppen, hvor han glider fint ind og så formår han at adskille sjov og ballade fra alvoren, så vi ser som nævnt muligheder i ham.

 Jonas Torbensen har scoret et enkelt mål i Metal Ligaen, og er samtidigt noteret for en enkelt assist.

 - Jonas Torbensen er et godt eksempel på, hvad man skal gøre, hvis man skal kvalificere sig til spilletid i Esbjerg.  Det  var lidt vanskeligt i starten af sidste sæson, men  ”han fandt  arbejdshandskerne frem” og har siden ”bygget på” på flere parametre, understreger Thor Dresler.

 - Ja, det tog lidt tid for mig at vænne mig til at spille på dette niveau. Men efterhånden som medspillernes råd hjalp og spilletiden blev hyppigere voksede også selvtilliden. Nu har jeg et hvert fald et par år til at bide mig fast og fortsætte min udvikling, så kan vi til den tid fortsætte snakken om mine drømme og mine ambitioner, slutter Jonas Gantzel Torbensen.


Brodie Dupont skal være nøglespiller i Herning SønderjyskE får hjemmebane i Continental Cup-semi