Med fem importspillere ude så det ikke alt for optimistisk ud inden aftenens opgør, men de resterende spillere leverede en stærk kamp og kunne fortjent tage en 4-1 sejr med tilbage til Vestjylland

Der ventede Esbjerg Energy noget af en udfordring, da holdet fredag aften havde taget den korte vej til det midtjyske. Her tog Herning Bluefox imod i ét af de traditionsrige opgør i dansk ishockey. Skaderne havde gjort sit indtog på det esbjergensiske mandskab. Grayson Downing, Zach Pochiro, Trevor Cheek, Jesse Mychan og Matt Pistilli var ikke kampklare. Altså hele fem importspillere ude. Matthew Pistilli var godt nok med på bænken som indpisker og nok også taktisk bluff, men han var ikke tiltænkt nogen rolle på isen.

Det blev nu alligevel en helt fin start på kampen. De resterende spillere kom ud med god intensitet og fart, og spillede helt op med hjemmeholdet. Efter seks minutter sendte Herning en spiller for tidligt på isen, og så kunne Esbjerg forsøge sig i kampens første powerplay. Her var det dog forholdsvis nemt at se, at de normale powerplay formationer var ramt af fraværet på holdkortet, og stadig 0-0.

Det varede dog ikke ved, og midtvejs i første periode var Herning meget tæt på i to omgange, hvor Mathias Seldrup måtte hive et par gode redninger frem for at hindre et midtjysk føringsmål. I stedet var det Esbjerg Energy, der bragte sig i front efter små 11 minutters spil, da Travis Brown sendte pucken mod mål. Andreas Grundtvig rettede pucken af, og så stod der 1-0 til Esbjerg.

Desværre holdt føringen kun i fem minutter, før hjemmeholdet havde udlignet. Jakob Jessen sendte, i lighed med Brown, et skud mod målet, og undervejs snittede pucken Christian Wejse og strøg op i nettaget inden Seldrup kunne nå at reagere. I periodens sidste minut modtog Esbjerg sin første udvisning, men Herning kunne hverken før eller efter pausen udnytte overtallet.

Kampen fortsatte meget lige, og udefra set var det en underholdende kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Otte minutter inde i anden periode, var Esbjerg tæt på at få tilkendt et straffeslag. Valdemar Ahlberg brød Hernings opspil, og var alene med Simon Nielsen. Her blev han trippet, men måtte tage til takke med en to minutters udvisning i stedet. Resultatet blev et par skud fra distancen, men helt farligt blev det ikke.

Med seks minutter tilbage af midterperioden kom periodens største chancer. Først var det Esbjerg, som i to omgange var tæt på med Niklas Andersens skud på ydersiden af stolpen som bedste bud. Minuttet efter var det Herning Bluefox, som kom tæt på med en triple chance.

For anden gang i kampen var Esbjerg tæt på et straffeslag, da hjemmeholdet med 18 sekunder tilbage trippede en fri spiller, men straffeslaget udeblev, og i stedet kunne Esbjerg starte tredje periode i overtal.

Den mulighed blev ikke udnyttet, men fuldtallig igen så det lidt bedre ud. Esbjerg spillede sit bedste spil i fem mod fem, og hurtigt inde i tredje periode begyndte det at brænde på nede ved Simon Nielsen. Efter fire minutter var Christian Wejse tæt på, og minuttet efter var det Valdemar Ahlberg, der forsøgte sig. Hjemmeholdet var ikke uden muligheder, men værternes offensiv var bestemt til at tale med denne aften.

Syv minutter inde i tredje periode kiksede Lasse Lasse efter nogle gode aktioner et træk lige inde i Esbjergs forsvarszone, og så slog Christian Wejse kontra. Wejse fik skabt tilpas meget afstand til den jagtende herningspiller, til at kunne afdrible Simon Nielsen og sætte pucken mellem benene til en esbjergensisk 2-1 føring.

Esbjerg fortsatte de gode takter og kæmpede indædt for at holde Hernings modsvar nede. Hele tiden blev der luret på en kontra, men mest gik tiden med at holde værterne væk fra Seldrups mål. Syv minutter før tid kom kontraen, der skulle bringe Esbjerg på 1-3. Brett Welychka bragte pucken ind i angrebszonen, og fik leveret pucken til David Madsen, der hårdt presset fik sendt pucken i nettet til den beroligende føring.

Herning prøvede alt hvad de kunne denne aften for at komme tilbage, men puck omgangen var ikke god nok til at blive helt farlig til trods for en masse trafik. Med lidt under tre minutter tilbage måtte Sune Hjulmand tage plads i straffeboksen efter en høj stok, og det udnyttede Herning til at tage time-out, og samtidig tage Simon Nielsen ud til fordel for en ekstra markspiller.

Fordelen var, at Esbjerg, grundet udvisningen, kunne tyre pucken ud ved hver opstået mulighed uden at tænke på icinger. Godt ét minut inde i undertallet kom gemytterne lidt i kog, da en Herning spiller var inde at ramme Seldrup, der havde grebet pucken. Det kostede hjemmeholdets Anders Poulsen to minutter. Stadig satsende med Simon Nielsen ude blev det Andreas Grundtvig, som med lidt over ét minut tilbage, og fra egen banehalvdel, sendte pucken i det tomme mål til slutresultatet 1-4.

Et dejligt comeback efter den pauvre indsats mod Herlev. De tre point luner, men mest af alt var arbejdsindsatsen en fornøjelse at overvære. At det så oveni var nok til en sejr gør bare aftenen endnu mere vellykket.

Næste opgave for Esbjerg Energy er førstkommende tirsdag, hvor Odense Bulldogs kommer på besøg i Granly Hockey Arena. Der er kampstart kl. 19.00.