Rungsted trak det længste strå i Granly Hockey Arena, da Filip Karlsson med to scoringer sikrede nordsjællandsk sejr i Esbjerg. Esbjergs Niklas Andersen leverede til gengæld kampens bedste detalje.

Esbjerg Energy - Rungsted Seier Capital 3-4 (2-2, 0-1, 1-1)

Esbjerg indledte søndag eftermiddag den nye Metal Liga-sæson på egen is i hjemme Granly Hockey Arena, hvor Rungsted var på besøg. For Rungsteds vedkommende var der tale om sæsonens anden kamp, da nordsjællænderne i fredags krydsede klinger med Rødovre.

Til eftermiddagens kamp stillede Rungsted uden Morten Jensen, Sebastian Niebling, Mads Degn og Christian Lindholdt Hartmann, mens Esbjerg måtte undvære Jeff King, Philip Larsen og Nick Master.

Målmandsduellen stod mellem David Grubak og Jacob Smith.

Fire mål og underholdning for alle pengene i åbningsperioden

Kampen var kun 17 sekunder gammel, da Rungsted chokstartede og tog kampens føring. Gæsterne fangede tidligt Esbjerg for langt fremme på banen, og med en fornem tværpasning satte Filip Karlsson Steve Whitney op til afslutning. Her svigtede den amerikanske forward ikke, da han sikkert eksekverede til 0-1.

Det var ikke kun scoringsmæssigt, at gæsterne kom bedst fra start. Også spillemæssigt stod der Rungsted på langt det meste i kampens indledning, hvor Esbjerg kun var sjældne gæster i Rungsteds zone.

Publikum i Granly Hockey Arena skulle således vente seks minutter på værternes første reelle scoringsmulighed i kampen. Den tegnede Victor Sand sig for, da han blev at fint op til afslutning af Aleksi Halme. Men Grubak tog her godt fra i gæsternes mål.

Et par minutter senere formåede hjemmeholdet dog at få prikket hul på Rungsted-keeperen, da de gulblusede efter en hurtig spilvending omkring Rungsteds blue line fik udlignet. Niklas Andersen viste fornemt overblik, da han med en pasning ind foran mål fandt en helt fri Phillip Schultz, der blot skulle sætte bladet på, for at bringe balance i regnskabet. 1-1 var dermed en realitet.

Umiddelbart efter Esbjergs udligning tog gæsternes Simon Frederiksson kampens første udvisning. Men trods en del etableret vestjysk overtalsspil og flere heraf følgende afslutninger, så klarede Rungsted frisag.

Esbjerg havde dog fået klart bedre fat, efterhånden som perioden skred frem. Både i kampen og i gæsterne. En chance af de større tilfaldt Phillip Schultz, der skar ind foran mål og kom til afslutning. Sekvensen efter var det så Aleksi Halme, der var ganske tæt på for værterne.

Men en Esbjerg-udvisning til Simon Grønvaldt sendte efter 14 minutters spil momentum tilbage på Rungsted-stave. Halvandet minut senere havde Rungsted da også genetableret føringen i overtal. Umiddelbart efter en faceoff i Esbjergs zone, formåede gæsterne med et par hurtige pasninger, at spille Filip Karlsson helt fri tæt under mål. Det var her en formsag for svenskeren at score til 1-2.

Rungsted tog periodens sidste udvisning med små to minutter igen. Mathias Røndbjerg måtte en tur i straffeboksen for en slashing. Men opholdet skulle vise sig ganske kortvarigt for Rungsted-spilleren, der blot seks sekunder senere kunne se Esbjerg udligne til 2-2. Lige efter en faceoff var det igen Niklas Andersen der viste godt overblik, da han for anden gang i åbningsperioden fandt en fri Phillip Schultz inde foran gæsternes mål. Her tøvede Schultz ikke, da han sikkert bragte balance i regnskabet. 2-2 var dermed stillingen forud for anden periode.

Rungsted tog føringen efter sløset Esbjerg-spil

Hvor første periode nærmest var et festfyrværkeri, så skulle anden periode vise sig noget mere rolig og afdæmpet.

Det blev ganske vist til en Esbjerg-udvisning efter kun 20 sekunders spil og Rungsted fik også sat Esbjerg under et tungt pres i power play. Men vestjydernes box play formåede at stå imod.

Gæsterne fik chance i overtal igen efter otte minutters spil, da Sebastian Skovning indkasserede en udvisning for slashing. Men trods en ekstra Rungsted-spiller på isen, så var det faktisk Esbjergs Phillip Schultz, der tilkom den største chance imens Esbjerg var i undertal.

Jacob Smith leverede en redning af de helt store efter 12 minutters spil, da han helt inde på stregen fik afværget et særdeles giftigt Rungsted-forsøg.

Med to minutter tilbage af perioden måtte den nye Esbjerg-keeper dog kapitulere, da Rungsted tog føringen. Men Smith fik heller ikke meget hjælp af sin defensiv ved den lejlighed, nærmest tvært imod. Det var således sløset Esbjerg-spil bag eget mål, der banede vejen for en gigantisk Rungsted-chance. Steve Whitney var her hurtig i opfattelsen og sendte pucken ind foran kassen til en helt fri Filip Karlsson, der med sit andet mål i kampen gjorde det til 2-3, hvilket også var stillingen efter anden periode.

Rungsted trak fra og sikrede sejren

Hvor Esbjerg formentligt håbede på en tidlig udligning i tredje periode, så blev det i stedet til en spand koldt vand i hovedet på vestjyderne, der tre minutter inde i kampens sidste periode kunne se Rungsted øge til 2-4. Det så umiddelbart lige lovligt let ud, da Theo Keilin fik lov til nærmest at spadsere på tværs af Esbjergs zone, inden han køligt sendte pucken i mål ved fjerneste stolpe.

Gæsterne havde nu overtaget kampens styring fuldstændigt og Rungsted-angrebene bølgede for en stund ned mod Smith i Esbjerg-målet. En Esbjerg-udvisning syv minutter inde i perioden gjorde ikke opgaven nemmere for vestjyderne, der dog fik leveret et glimrende box play efterfølgende.

Theo Keilin måtte til afkøling for en holding lige inden man rundede periodens halvvejsmærke og den ekstra plads på isen så ud til at behage Esbjergs bedste på dagen særdeles vel. Niklas Andersen tog således sagen i egen hånd, da han først tog turen ned bag eget mål, for derefter at tage fusen på alt og alle han mødte på sin vej fremover isen, inden han usvigeligt sikkert passerede David Grubak til 3-4. Fremragende scoring af den hjemvendte Esbjerg-dreng.

Men selvom Esbjerg satsede i slutfasen og spillede seks mod fem i de sidste 1:24, så blev der ikke scoret yderligere i kampen, selvom Esbjerg unægtelig var tæt på i de døende sekunder. Rungsted kunne dermed drage hjem med tre point til kontoen.

Esbjerg Energy valgte #48 Niklas Andersen til kampens spiller.

Esbjerg Energy skriver 3-årig kontrakt med Jeppe Bertram Yutaka Fukufuji har kun gode minder fra sin tid i Esbjerg