Imorgen kl. 19.30 venter Herning Bue Fox og grundspillets næstsidste hjemmekamp i Metal Ligaen, når Esbjerg Energy løber på isen i Granly Hockey Arena. Søndag kl. 15.00 spiller Energy holdets sidste udekamp i grundspillet, når vestjyderne gæster Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn, hvor ”White Hawks” tager imod.

- Fredag aften venter der os en ny hård kamp, når Herning kommer på besøg. De kæmper hårdt for at bevare 4. pladsen i et tæt midterfelt, og arbejder på at komme så godt ind i slutspillet som muligt. De vil kæmpe hårdt for at gentage succes fra den seneste kamp i Esbjerg og vil sikkert forsøge at gentage mange af de ting, som bragte dem sejren sidste fredag, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Også kampen i Frederikshavn bliver svær og slutspilsagtig. De har tabt de seneste kampe mod os, og de vil med garanti gerne bevise, ikke mindst overfor sig selv, at de kan slå os. Vi skal derimod forsøge at fastholde den gode stime, som vi har haft mod dem. Men det kræver arbejde og fokus.

Esbjerg Energy sejrede i sæsonens to første opgør mod Herning Blue Fox med 3-1 og 4-2. I den tredje tabte vestjyderne med 6-5 efter ”overtime”, mens det sidste opgør blev vundet af Herning med 4-3. En kamp blev aflyst efter COVID-19 smitte i den midtjyske trup.

Frederikshavn White Hawks vandt sæsonens to første kampe mod Esbjerg med 5-2 og 4-2. Siden har Energy vundet 4-3 og 6-1, inden esbjergenserne i den seneste kamp vandt 6-5 efter ”overtime” og straffeslag.

- Vi skal forsøge at komme tilbage til de ting, der tidligere har bragt os succes. Jeg tænker, at vi skal være klar fra start og arbejde hårdt, klogt og disciplineret i weekendens kampe. Vi var ikke dygtige nok i overtal, sidst vi mødte Herning. Vi var uheldige i Herlev, men spillede en god kamp i Hørsholm, hvor vi bare ikke fik hul på Rungsted-målmanden, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy går til fredagens kamp med tre nederlag i de seneste tre kampe, senest 4-2 i Hørsholm til Rungsted. Herning tabte også holdets seneste kamp. Her måtte ”Blue Fox” se sig besejret med 4-2 af Rødovre. Frederikshavn vandt senest 6-1 over Rødovre tirsdag aften.

- Karantæneramte Charles Corcoran bliver vigtig at få tilbage på holdet. Sammen med Craig Puffer skabte han meget, ikke mindst i powerplay, og det savner vi. Corcoran er tilbage når slutspillet begynder, men vi skal præstere i de kommende kampe uden ham. Vi må arbejde os igennem udfordringerne, slutter Jason Jaspers.

Esbjerg Energy er nummer tre i Metal Ligaen med 88 point efter 45 kampe. Herning er ligaens nummer fire med 71½ point efter 46 kampe. Frederikshavn er ligaens nummer seks med 65½ point efter 45 kampe.


Smotherman stemplede ind, da Esbjerg slog Herning 6-3 STREAM: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy