I aften kl.19.00 gæster Esbjerg Energy Bitcoin Arena i Hørsholm, hvor Rungsted Seier Capital tager imod i Metal Ligaen.

- Ikke meget er som det plejer i disse tider. Spillerne er godt nok symptomfri, men energien er ikke helt vendt tilbage efter 16 spillere blev testet positive for Coronavirus. Man kan sige, at vi er så friske som omstændighederne tillader, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Rungsted Seier Capital vandt holdets seneste kamp med 4-0 over Rødovre Mighty Bulls kort før nytår. Esbjerg Energy tabte onsdag 3-2 hjemme til netop Rødovre Mighty Bulls.

- Men COVID-19 må ikke være en undskyldning. Men det er vanskelige og fremmede farvande, som vi navigerer i. Nogle spillere var uden symptomer, andre havde svage symptomer, og vi forsøgte at holde spillerne fysisk i gang i det omfang, det var tilrådeligt, fortsætter Energy-coachen.

- Nu vil vi gerne have tingene til at fungere. Vores fokus er rettet fremad og vi skal have tingene i gang igen. Kræfterne og energien skal genfindes og første test er de to kampe mod Rungsted, mandag i Hørsholm og onsdag i Esbjerg, så vi glæder os til at revanchere nederlaget til Rødovre.

Esbjerg Energy har to gange mødt Rungsted Seier Capital. I september tabte vestjyderne 4-3 i Rungsted efter ”overtime”. I oktober kunne esbjergenserne glæde sig over en 7-6 sejr efter ”overtime” og straffeslag.

- Vi har spillet tætte kampe mod Rungsted, men samtidigt kampe med mange mål. Rungsted er dygtige offensivt og de kompetencer har vi også prioriteret, da vi sammensatte vores hold. Men spillet har både et offensivt og et defensivt element, så også defensivt skal vi forbedre os.

- Vi har ikke været dygtige nok i vores defensiv. Derfor er det vigtigt at vi gør tingene rigtigt og minimerer fejlene. Vi fortsætter ufortrødent arbejdet med at forbedre os, og opbygge holdet. Vi vil gerne slutte så højt i tabellen som muligt og være klar til slutspillet når det kommer, understreger canadieren.

Esbjerg Energy har spillet 28 kampe og har samlet 42½ point. Rungsted Seier Capital har spillet 29 kampe og er noteret for 41 point.

- Pointene mod Rungsted er derfor vigtige. Taber vi kampene vil de overhale os i tabellen. Vinder vi, de to kampe, vil vi lægge yderligere afstand til dem i tabellen. Alle kampe er vigtige. Der er som altid i to kampe seks point på spil, og de må meget gerne ende i Esbjerg, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Esbjerg vandt sikkert over svækket Rungsted-mandskab VIDEO: Se målene fra Esbjerg-Rødovre