I aften er det igen hverdag for Esbjerg Energy, når vestjyderne hjemme i Granly Hockey Arena kl. 19.00 tager imod Frederikshavn White Hawks.

- Jamen vi skal videre efter weekendens Final 4-stævne og genfinde rutinen og rytmen fra hverdagen. En del havde glædet sig til Final 4-stævnet i Aalborg, hvor mange øjne hvilede på os både fredag og lørdag. Vi skal genfinde de rutiner og det mindset, som hidtil har bragt os langt, og første gang, vi skal det, er tirsdag mod Frederikshavn, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Esbjerg stiller til hjemmekampen med oplevelserne fra Final 4 i frisk erindring. Her blev Aalborg Pirates for sjette gang i år besejret, mens SønderjyskE vandt finalen over Energy med 4-2.

- SønderjyskE leverede en god præstation og greb muligheden, da den bød sig. Det vil jeg gerne anerkende, men selv om det ikke skal være en undskyldning, fik vi mindre hvile før finalen end SønderjyskE gjorde. Det gør en forskel om man kan spise aftensmad kl. 20 eller tæt på midnat, når man spiller dagen efter.

- Vi startede godt i fredagens kamp, hvor vi besejrede Aalborg Pirates i semifinalen. Vi rodede os ud i problemer i finalen mod SønderjyskE og vi måtte se os besejret. Det skal vi lære af, men vi skal videre og fokus skal nu være på kampen mod Frederikshavn, hvor vi intet må tage for givet, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy tabte sæsonens to første kampe til vendelboerne med 5-2 og 4-2 tidligt i oktober måned, inden momentum vendte og vestjyderne i november og december besejrede ”White Hawks” med 4-3 og 6-1.  Frederikshavn White Hawks stiller til kampen i Esbjerg med nederlag i de seneste fire kampe.

- Frederikshavn er et godt hold, som af forskellige årsager har underpræsteret en smule. Jeg er sikker på, at deres fokus er rettet mod ”at komme tilbage på ret kurs” eller på sejrkurs. De ønsker at skabe en stabil stime af gode resultater, så man kan også siger, at de vil tilbage på sporet.

- Kampen i Rødovre sidste tirsdag fortæller os, at vi intet kan tage for givet. Vi er en del af Metal Ligaens topstrid, og mange vil gerne slå os. Vi gjorde det ikke optimalt, så vi skal forbedre os på en del parametre. For alle kan slå alle i ligaen, slutter Jason Jaspers.

Esbjerg Energy er nummer to i Metal Ligaen med 76 point efter 37 kampe. Frederikshavn White Hawks er nummer seks med 49½ point efter 37 kampe.

Foto: Niels Husted

 

 

 


STREAM: Esbjerg Energy-Frederikshavn WH Optakt til Metal Final4