Omgivelserne har fokus på den kommende landsholdspause, men det gælder ikke for spillerne fra Esbjerg Energy, der i aften kl. 20.15 spiller sidste kamp mod Rungsted Seier Capital i Bitcoin Arena i Hørsholm inden 11 dages kamppause venter:

- Nu venter der endnu en hård nød, som vi skal forsøge at knække. Det er sidste kamp inden landsholdspausen, og her er det vigtigt at gå til breaket med et godt resultat. Mit gæt er, at Rungsted også er lidt skuffede over den øjeblikkelige placering, så det vil også være vigtigt for dem at slutte godt af, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Rungsted Seier Capital er efter 16 kampe noteret for 19 point. Esbjerg Energy har spillet 17 kampe og har sikret sig 26 point.

- I onsdagens hjemmekamp mod Frederikshavn White Hawks kom vi skidt fra start i første periode. Måske havde nogle spillere bemærket, at ”White Hawks” stillede op uden flere nøglespillere for vi virkede ikke helt skarpe nok fra kampstart, fortsætter canadieren.

- Vi kom bagud i første periode og måtte arbejde hårdt for at komme tilbage i kampen. Mulighederne bød sig, men vi udnyttede ikke mulighederne, så det var en forløsning, da Travis Brown udlignede tre minutter før tid. Vi havde muligheden i overtal i slutfasen, men udnyttede den ikke og måtte se os slået i ”overtime”.

Rungsted Seier Capital besejrede senest Herning Blue Fox med 4-3 efter forlænget spilletid. Forud var gået to overtidsnederlag til Aalborg Pirates og Odense Bulldogs.

- Vi leverede først og fremmest for sent i den seneste kamp mod Frederikshavn, men manglede også skarphed og held i de afgørende situationer. Vi skal sætte en hel kamp sammen og ikke kun præstere i dele af den og de øvrige kampe. At vinde skudstatistikken i tredje periode med 18-3 onsdag, var ikke nok til at sikre sejren. 

- Vi sluttede godt af mod Frederikshavn men er skuffede over udbyttet i den og andre kampe. Rungsted har sikret sig de to seneste mesterskaber og ligger under os i tabellen. Mit gæt er, at de har mindst lige så meget brug for at revanchere sig som vi har. Så de er motiverede, forklarer Energy-coachen.

Jason Jaspers finder også grund til at glæde sig over en god debut til målmand Eamon McAdam og backen Ryker Killins for Esbjerg Energy:

- Ryker Killins har ikke spillet i lang tid, men er nu endelig klar. Det kræver lidt at finde rytmen med nye spillere på en større bane. Men mine forventninger til ham er kun vokset efter indsatsen mod Frederikshavn.

- Eamon McAdams gjorde hvad vi bad ham om i målet, og måtte kun kapitulere efter en tilfældig returpuck og i en to mod en situation i ”overtime”. Heller ikke han har spillet længe, men han spillede en god kamp, så det ser også fint ud på målmandsposten, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Endnu en målfest mellem Esbjerg og Rungsted - 6-3 til Energy KOM TIL FORFEST I DOKKEN INDEN LANDSKAMPEN