Tredje gang må blive lykkens gang for Esbjerg Energy. Efter to nederlag og et udbytte på blot et enkelt point, i de to første kampe i årets Metal Liga, byder onsdag på endnu en mulighed for vestjyderne, når Rungsted Seier Capital gæster Granly Hockey Arena i Esbjerg kl. 19.00.

- Vi er bevidste om, at vi burde have haft et bedre udbytte, af de to første kampe mod SønderjyskE og Herlev. Vi har talt sammen bl.a. på et møde og vi skal blive mere effektive. Samtidigt måtte jeg minde spillerne om, at vi havde 57 skud, 41 på Herlev-målet og mere end 30 chancer, så vi var tæt på, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Min konklusion er, at vi gjorde en del rigtigt i fredags. På dagen hvor man taber er det ok at være skuffet, men vi skal videre. Vi havde som nævnt mange muligheder og det er et godt fundament for det videre arbejde. Ikke alt behøver at være poleret. Grimme mål tæller også, ikke mindst i tætte kampe.

Esbjerg Energy skød mere end dobbelt så ofte som Herlev i den seneste kamp, men ”Eagles” udlignede med mindre end 2½ minut tilbage og afgjorde kampen på straffeslag.

- Det er vigtigt, at vi også når vi møder modgang, bevarer et positivt mindset. Tingene glider bedre med et smil på læben og vi må ikke blive forkrampede. Man kan nogle gange næsten se, når en spiller holder for hårdt på staven. Det får vi ikke bedre afslutninger ud af, fortsætter Energy-coachen.

Få af spillerne, der deltog i sidste års slutspil, har glemt semifinalekampene mod Rungsted Seier Capital. Her vandt nordsjællænderne den afgørende kamp syv efter overtime.

- Vi spillede en fantastisk serie mod dem sidste år. Men går man langt nok tilbage har man en ”historie” mod alle hold. Og fortiden kan man ikke ændre på. Så måske fylder serien mod dem lidt hos nogle spillere, når holdene løber på isen, men dette er en ny sæson og sejren vil vi gerne have, understreger den canadiske coach.

- Vi har et godt hold, som vi bygger på et solidt fundament. Vi har haft udfordringer med at score, men vi har kun spillet to kampe. Med vores produktion af chancer er forudsætningerne gode for at ”få hul på bylden”. Så vi er klar til kampen i morgen aften og både håber og tror på årets første sejr, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Dobbelt sort i Esbjerg; Rungsted løb med sejren VIDEO: HETAG PRÆSENTERER HØJDPUNKTER fra Esbjerg-Herlev