I morgen tirsdag d. 5/1 fortsætter Metal Ligaen. Kl. 19.00 gæster Rungsted Seier Capital Granly Hockey Arena i Esbjerg, hvor Energy tager imod.

- Der er tale om en stor udfordring og en vanskelig kamp. Rungsted har et stærkt hold, som har udfordret os i de to første kampe, vi har spillet mod dem i denne sæson. Vi spillede godt i begge kampe, men måtte til sidst se os slået i overtid, erindrer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

I september tabte Esbjerg Energy hjemme med 4-3 til Rungsted, og i november tabte vestjyderne 2-1 i Hørsholm. Begge kampe efter forlænget spilletid.

- Rungsted Seier Capital har som sagt et stærkt hold, hvor specielt en svensk førstekæde springer i øjnene. De er 'giftige' og har mange offensive kvaliteter. I Christopher Nihlstorp har nordsjællænderne en stærk sidste skanse, men vi er klar til udfordringerne, fortsætter Energy-coachen.

Umiddelbart før nytår udfordrede et stærkt decimeret Energy-mandskab SønderjyskE i to kampe. Hjemme tabte Energy 3-2 efter forlænget spilletid, mens sønderjyderne i Vojens måtte se sig slået med de samme cifre i overtiden på årets næstsidste dag.

- Jeg er godt tilfreds. Det kan kun kaldes for en stor præstation, at få point i begge kampe med så mange afbud, specielt på back-pladserne. Den første kamp spillede vi kun med to af vores ordinære backs og med hjælp fra forwards defensivt.

- Wiley Sherman og Simon Grønvaldt spillede hver op imod 40 minutter i den første kamp mod SønderjyskE, så jeg kan som træner kun være stolt og meget tilfreds med den indsats de ydede for holdet. At vi samtidigt formåede at rejse os, var bedst i returkampen dagen efter og kun var et sekund fra sejren i ordinær tid, giver optimisme, understreger den 39-årige canadier.

Rungsted Seier Capital er nummer to i Metal Ligaen med 61½ point efter 28 kampe. Esbjerg er nummer tre med 60 point, ligeledes efter 28 kampe.

- Heldigvis er jeg også optimistisk med hensyn til at få spillere tilbage mod Rungsted. Nogle var generet af småskavanker og havde brug for et break. Andre blev syge. Men jeg kan håbe på bl.a. at få Jannik Christensen og Davis Vandane tilbage, så det ser godt ud.

- Endelig er et afbud jo også en mulighed for, at en anden spiller kan hente erfaring og banke på i hierarkiet. Det har der været rig mulighed for her, så det har været mulighed for udvikling af de yngre spillere. Men nu må vi se, hvem der er klar tirsdag, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Jason Jaspers er fortrøstningsfuld NYTÅRSHILSEN