I aften kl. 19.30 spilles den fjerde kamp i Metal Ligaens kvartfinaleserie mellem Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn

Efter Frederikshavn sejrede med 4-3 i overtiden i tirsdagens kamp mod Esbjerg er spændingen i kvartfinaleserien mellem de to mandskaber øget. Vestjyderne har vundet to kampe, vendelboerne en enkelt, så stillingen er nu 2-1 i kampe i esbjergensisk favør. Der spilles bedst af syv kampe.

- Vi kunne have sikret den tredje sejr, men forpassede muligheden. Den slags sker og nu fører vi kun serien med en enkelt sejr. Kredit til Frederikshavn for comebacket efter vi fik en god start på kampen. Måske vi blev lidt for tilbagelænede, mens de spillede med stor desperation, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Nederlaget i kamp tre skal benyttes til at minde os om, at en kamp varer mindst 60 minutter. Nu skal vi bare tilbage på vindersporet, og det sker bedst ved at være klar, finde arbejdshandskerne frem og gøre de ting, som gav os succes i store dele af grundspillet og i de to første slutspilskampe.

Felix Scheel, David Madsen og Charles Corcoran scorede for Esbjerg Energy i 4-3 nederlaget.

- Trodsreaktionen efter et nederlag som i tirsdags skal have sit udspring i spillertruppen. Som trænerteam skal vi forberede spillerne bedst muligt mentalt, fysisk, taktisk osv. Men det skal udføres på isen af spillerne. Og den reaktion skal nok komme.

- Spillernes reaktion har i hvert fald indtil nu set godt ud. Vi har trænet godt og er i gang med at rette de fejl, som skal rettes før aftenens kamp. Fortiden kan vi ikke ændre på, så i aften skal vi bare afsted, have lagt nederlaget bag os og sikre en ny sejr 

Tirsdagens kamp blev afgjort 1½ minut inde i overtiden af Frederikshavn efter vestjyske sejre i ordinær spilletid i de to første kampe.

- Jeppe Vinther forventer jeg vil være spilleklar efter sin skade. Han ”duftede” til serien fra bænken uden at komme på is i tirsdags, men han træner godt med og er vigtig for holdet. Cam Knight kommer tættere på at være spilleklar for hver dag der går, så det handler formentligt om kort tid og det går den rigtige vej.

- At spille slutspil er hårdt for spillerne. Jeg forventede ikke at eliminere Frederikshavn i fire kampe, for ”White Hawks” er et godt hold. Kampen i tirsdags kunne være gået begge veje. Vi skal modstå de udfordringer, som møder os, så vi glæder os til i aften, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


2-2 i serien inden femte kvartfinale Frederikshavn-comeback sendte ny spænding ind i serien