SønderjyskE trak det længste strå i overtiden, da to afbudsramte mandskaber tirsdag tørnede sammen i Esbjerg. Gæsterne var uden fire stamspillere, mens Esbjerg savnede seks af slagsen. Cam Brown blev matchvinder i overtiden.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 2–3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) OT

Esbjerg tog tirsdag aften imod SønderjyskE hjemme i Granly Hockey Arena, til det første af to opgør på blot to dage de to hold imellem. Hos gæsterne var nyerhvervelsen Emil Bejmo blevet klar til at debutere, mens sønderjyderne manglede stamspillerne Matt Prapavessis, Anders Førster, Daniel Nielsen og Victor Rollin Carlsson.

Esbjerg har for nyligt sagt farvel til Adam Cracknell og vestjyderne måtte til aftenens kamp desuden undvære Mads Søgaard, Jannik Christensen, Cam Knight, Anders Koch, Davis Vandane og Andreas Grundtvig. Lettiske Ričards Francis Puče agerede backup-keeper hos Esbjerg, der til aftenens kamp blot stillede med tre etablerede backs, samt unge Mikkel Rask Nielsen. Altmuligmanden Sune Hjulmand var derfor også listet som back her til aften.

Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Thomas Lillie.

Stærk sønderjysk åbningsperiode

SønderjyskE leverede den bedste indledning på kampen. Gæsterne satte sig hurtigt på spillet og det meste foregik da også på gæsternes præmisser.

Esbjergs Brady Shaw tegnede sig dog for første periodes første store chance, da han efter tre minutter fik rundet Nicolaj Henriksen, uden dog at få pucken ekspederet ind over stregen.

Gæsternes nye svensker, Emil Bejmo, trådte ind i den sønderjyske andenkæde denne aften og her gjorde han det glimrende. Svenskeren synes ganske bevægelig og havde generelt god fart i skøjterne i åbningsperioden.

Imod spil og chancer, så kom Esbjerg først på tavlen, da man udnyttede et øjebliks uopmærksomhed i den sønderjyske defensiv. Brady Shaw leverede forarbejdet og fandt med en elegant baghåndspasning Charles Corcoran, der sikkert eksekverede og sendte pucken op over skulderen på en chanceløs Nicolaj Henriksen til 1-0.

Første periode var generelt meget fair-spillet og spillet havde mere teknisk end fysisk karakter. En enkelt udvisning blev det dog til og den stod der Esbjerg på. Det var Felix Scheel, der måtte til afkøling for en cross-checking, netop som man rundede de 11 minutters spil.

I det efterfølgende power play havde SønderjyskE etableret sig godt i Esbjergs zone i næsten to fulde minutter. Belønningen kom da også netop som Esbjerg var blevet fuldtallige. Efter et større klumpspil foran Thomas Lillie, så fik Anders Biel kun lige akkurat sneget pucken ind over stregen bag Esbjerg-keeperen og stillingen var dermed 1-1. Scoringen blev set efter på video af kampens dommere, men det ændrede ikke ved kendelsen.

Gæsterne var også bedst efter udligningen og man havde masser af etableret presspil i Esbjergs zone, hvor Thomas Lillie flere gange måtte agere redningsmand for vestjyderne. Man noterede sig således flere nærgående forsøg, hvor både Yannick Vedel og Mike Little forsøgte sig på glimrende vis.

Der blev dog ikke scoret yderligere i første periode. De to hold kunne dermed gå til pause med 1-1 på tavlen. Ud fra spil, chancer og en skudstatistik der sagde 7-15, så kunne Esbjerg være mest tilfredse hermed.

Esbjerg arbejdede sig ind i kampen i målløs anden periode

Værterne kom langt bedre med rent spillemæssigt i anden periode, hvor man arbejdede hårdere og tilmed formåede, at få flyttet spillet længere frem på banen.

SønderjyskE var nu knapt så dominerende som i første periode, men gæsterne havde dog stadig deres chancer. Ikke mindst til Mads Eller, der efter seks minutter blev spillet helt fri lavt i slottet. Desværre for gæsterne brændte Eller dog den store chance.

Esbjerg, der i forvejen var hårdt pressede på backpladserne, måtte efter ni minutter se Jeppe Vinther udgå, da han blev ramt af et skud i ansigtet. Vinther kunne dog selv gå i omklædningsrummet og han vendte også tilbage til isen mod slutningen af perioden.

Selvom Esbjerg spillede klart bedre i anden periode end i første, så var det alligevel ved at gå galt for vestjyderne sidst i perioden, hvor man blev fanget med de samme folk på isen i lang tid. Esbjerg-træner Jason Jaspers valgte derfor klogeligt at udbede sig en timeout med 39 sekunder til pausen, simpelthen for at give sine spillere luft.

Mikkel Rask Nielsen tog Esbjergs og kampens anden udvisning 12 sekunder før pausesignalet og SønderjyskE kunne dermed starte tredje periode i overtal.

Jævnbyrdig tredje periode resulterede i overtidsafgørelse

SønderjyskE fik hurtigt sat overtalsspillet op fra starten af tredje periode, hvor Brendan Harms testede Lillie fra distancen. Forsøget blev dog grebet ud. Få sekvenser senere havde Esbjergs Craig Puffer en gylden mulighed i modsatte ende, da han i undertal pludseligt kunne stryge af sted i et break away. Men afslutningen savnede kvalitet og forvoldte ikke Henriksen de store problemer.

Tredje periode mindede på mange punkter om anden. Det var ganske jævnbyrdigt på isen og de to målmænd tog godt fra. Som man rundede periodens halvvejsmærke kom der dog lidt liv i kludene igen; først strøg Brady Shaw igennem gæsternes defensiv og smækkede pucken op i nettaget til 2-1 og mindre end to minutter senere havde SønderjyskE atter bragt balance i rengskabet, da Steffen Frank gjorde det til 2-2 i en situation, hvor Thomas Lillie ikke så for heldig ud i Esbjerg-målet.

Mens Esbjerg ikke fik lejlighed til at rulle deres ellers normalt så glimrende power play ud denne aften, hvor SønderjyskE ikke blev idømt nogen udvisninger, så fik gæsternes ditto chancen for tredje gang i kampen, da der resterede seks minutter. Esbjergs box play arbejdede dog godt for sagen og gæsterne fandt aldrig den afgørende åbning.

Til gengæld fandt sønderjyderne hurtigt den afgørende åbning i oversiden, da Cam Brown pludseligt havde en hel motorvej for sig selv ned mod Esbjerg-målet. Her viste Brown effektivitet og kynisme fra øverste hylde, da han køligt afdriblede Lillie og lagde pucken fladt i mål til 2-3.

SønderjyskE trak dermed det længste strå i en jævnbyrdig kamp mellem to afbudsramte mandskaber. For vestjydernes vedkommende var det dog begrænset hvad man havde hevet op af unge spillere nedefra, hvorfor man dårligt kan beklage sig over, at stille med en ganske smal trup.

Hos Esbjerg blev der trukket store veksler på Wiley Sherman, der sammen med Brady Shaw var blandt hjemmeholdets bedste. Gæsternes Mike Little og Brendan Harms var også ganske iøjnefaldende.

Esbjerg Energy kårede #23 David Madsen til kampens spiller.

NYTÅRSHILSEN STREAM: Esbjerg Energy-SønderjyskE