Vendelboerne vandt sæsonpremieren med smallest mulige margin - to lokale gutter stod for kampens eneste scoring

Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 1-0 (0-0,1-0,0-0)

Italienerne er eksperter i at forsvare en 1-0 føring i fodbold, og man fristes også til at sige at White Hawks er det samme.

Dog ikke på samme forsvarende vis som støvlelandets helte, men alligevel blev der fightet godt og grundigt for alle tre point til vendelboerne i sæsonåbneren for deres vedkommende i dagens enlige Metal Liga opgør.

Sæsonens første periode i Frederikshavn er ikke en, man vil huske tilbage på ret længe. Ikke alverden med højdepunkter, og kun et par gange antrit til det kunne blive spændende. Ret beset havde var der kun én stor chance, men den var til gengæld også af de større.

Søren Nielsen og Dane Fox ligner et spændende mix i samme kæde, og de leverede et godt gennemspillet angreb, hvor Fox sendte pucken på indersiden af stolpen. Stor ærgrelse blandt de fremmødte tilskuere i Vendsyssel.

En enkelt gang havde Rødovre muligheden i fem mod tre-spillet, men her lykkedes det ikke at sætte Galansky på de store prøver. Heller ikke i den anden ende var Matt O´Connor på overarbejde, og derfor ingen scoringer efter de første tyve minutter i Nordjyske Bank Arena.

Straks fra start i anden periode lagde hjemmeholdet tryk på. Søren Nielsen tog en solotur rundt om målet, og da han kom hele vejen rundt var målet frit. Desværre for ham og White Hawks mandskabet skød han forbi det tomme bur.

Det så lidt tungt ud for Rødovre i begyndelsen af anden periode. Man skulle ellers mene at busbenene var ovre, men det var svært for dem at komme ud af egen zone.

Høgene buldrede på, og Anders Eriksson fandt Dane Fox fri i slottet, men Rødovre keeperen var på plads og fik afværget en føring til hjemmeholdet.

Midtvejs i perioden havde Rødovre et godt spilovertag i angrebszonen. Flere gode chancer, blandt andet til Steffen Klarskov, men to-målskytten fra i fredags havde ikke held til at overliste Galansky i den situation.

Kort efter var der endelig kasse i det nordjyske denne eftermiddag. Thomas Søndergaard fandt Gorm Topholt, der passede tilbage til Søndergaard, der sendte pucken i netmaskerne.

God sæsonstart af vendelboernes fjerdekæde, der altså stod for holdets første scoring i sæsonen. 1-0 til White Hawks.

Til trods for to hele minutter i 5 mod 3, så lykkedes det ikke hjemmeholdet at udbygge føringen. 1-0 efter 40 minutter, i en kamp der var meget på det jævne.

Det var småt med højdepunkter i dagens kamp, men man må alligevel sætte plusser ud for begge mandskabers defensiv, der fik holdt scoren nede. De helt store chancer var en mangelvare, og tydeligt at se det er først på sæsonen.

En af de chancer i tredje periode fik Mathias Mølgaard, men han havde ikke held i afslutningen der strøg lige forbi målet. Et suk gik der gennem tilskuerne i Frederikshavn, hvor den genopståede fanklub igen leverede god stemning på tribunen.

De, altså tilskuerne, holdt vejret et kort sekund midtvejs i tredje periode, da der var et gevaldigt klumpspil nede foran Galansky. Pucken var på vej over stregen, og noget af pucken var endda over, men da det som bekendt er hele pucken der skal passere stregen, kunne tilskuerne ånde lettet op igen, da den blev sendt ud af farezonen. Sikke en Rødovre chance, og coach Pasanen kaldte sine spillere ud til Time Out herefter.

Rødovre havde yderligere et godt tilbud kort efter, men her var Galansky fremme med en fornem parade med benskinnen. Det var Nicklas Carlsen der havde den store chance, da han flot blev spillet fri af Klarskov.

Rødovre med sats til sidst uden keeper, men det gav ikke den ønskede effekt. Alle tre point blev i Frederikshavn, hvilket der naturligvis var stor glæde over hos høgenes supportere der på behørig vis hyldede deres helte efter opgøret.

Simioni om Herning-kampen: Vi scorer kun nok til at vinde fodboldkampe OPTAKT: Frhavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls