Esbjerg leverede en solid præstation og overbeviste over 60 minutter, da man ført an af Brady Shaw og med høj power play-effektivitet slog Herlev med 5-2.

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 5–2 (2-1, 2-1, 1-0)

Esbjerg fik i den forgangne uge flyttet sæsonens første planlagte udekamp i Rødovre og vestjydernes kun anden kamp i sæsonen løb derfor af stablen tirsdag aften i Granly Hockey Arena, hvor modstanderen var Herlev Eagles.

Mens vestjyderne måtte nøjes med et enkelt point i sæsonåbneren mod Rungsted, så havde gæsterne med hhv. en sejr og et nederlag sat tre point ind på kontoen forud for aftenens kamp.

I bestræbelserne på at hente flere point måtte Herlev undvære Tobias Ruelykke og Max Vilstrup Olesen, mens det unge trekløver Jonas Christensen, Victor Sand og Carl Winding sad over hos værterne.

Målmandsduellen stod mellem Karolus Kaarlehto og Emil Jidskog.

Esbjerg bevarede roen og tog føringen

Værterne kom som skudt ud af en kanon i første periode, hvor Craig Puffer kun behøvede ni sekunder, før gæsternes keeper Emil Jidskog blev testet første gang. Halvandet minut senere testede David Madsen stolperne bag selvsamme Jidskog, der i sandhed var kommet på arbejde fra første faceoff.

Det offensivt indstillede hjemmehold fortsatte den aggressive stil og kørte i et opskruet tempo, som Herlev til tider havde svært ved at matche. Som en naturlig konsekvens heraf stod der også Herlev på kampens første udvisning, som Ulrich Linnet trak for en klodset holding i det femte minut.

Tidligt i power playet blev Esbjerg Charles Corcoran ramt af et skud fra en holdkammerat og måtte efterfølgende en tur i omklædningsrummet. Amerikaneren vendte dog tilbage til isen senere i perioden. Knap et par minutter inde i overtallet havde Christian Wejse, fra en position bag målet, sat Rasmus Bjerrum op til scoring med en perfekt pasning ind foran mål, hvor Bjerrum blot skulle sætte bladet på, foran sikre en Esbjerg-føring på 1-0.

Herlev forsøgte at arbejde sig ind i kampen og sjællænderne havde også deres momenter, i en i øvrigt ganske underholdende åbningsperiode.

Esbjergs Craig Puffer fik forstyrret et Herelv-angreb med ulovlige midler og måtte til afkøling for en slashing omkring periodens halvvejsmærke. Værterne leverede efterfølgende et kontrolleret box play, hvor man fik holdt gæsterne fra fadet i undertalssituationen. Gæsterne fik dog scoret netop som Esbjerg var blevet fuldtallige, men dommeren valgte at annullere scoringen for offside i målfeltet. En kendelse, som ikke afstedkom voldsomme protester fra Herlev-lejren.

At der ikke altid er langt fra fiasko til succes fik Esbjerg at mærke efter et kvarters spil, da Charles Corcoran brændte en enorm stor mulighed på Jidskog, hvorefter Herlev vendte spillet og slog kontra omgående. Få sekunder senere havde Anton Johansson udlignet til 1-1, da han gik direkte på mål og passerede Kaarlehto yderligt ved fjerneste opstander.

Bittert for vestjyderne, der dog ikke synes rystede i deres grundvold. I hvert fald sendte Jonas Torbensen et forsøg på stolpen kun et par minutter senere og vestjyderne formåede faktisk at bevare overtaget perioden ud, hvor det da også kastede et føringsmål af sig. Brady Shaw var først over en halvløs puck i udkanten af slottet. Med et fikst træk fik Shaw snydt en Herlev-back og efterfølgende kunne Jidskog ikke stille meget op, da canadieren nærmest slyngede pucken i kassen til 2-1.

En tåbelig og selvisk roughing-udvisning af Magnus Molge mod periodens slutning sendte Esbjerg i overtal fra starten af anden periode.

Infight og badebilletter, da Esbjerg trak fra

Hjemmeholdet fortsatte hvor man havde sluppet i første periode og fik sendt hele fem afslutninger på mål under det tidlige power play i anden periodes begyndelse.

Esbjerg var i det hele taget ganske godt kørende rent offensivt denne aften, hvor man også fik udbytte af anstrengelserne kun tre minutter inde i perioden, da Søren Nielsen med et kort aftræk og fra en halvspids vinkel fordoblede vestjydernes føring.

Syv minutter inde i perioden indfandt en lille infight sig, hvor gæsternes Magnus Molge og Esbjergs Jannik Christensen udvekslede lidt meninger på isen, uden at det dog udviklede sig eller blev specielt voldsomt. Set i det lys virkede det måske også umiddelbart lidt voldsomt, at begge blev idømt 5-minuttersudvisninger samt den obligatoriske badebillet.

Herlev-keeper Jidskog måtte hive en redning af de store op af hatten efter 12 minutter, da Felix Scheel slap af sted på et break away-forsøg alene med den svenske keeper, som dog blev den store i den duel. Scheel blev generet bagfra i situationen og Herlevs Anton Johansson indkasserede to minutter for en hooking.

Kun to sekunder før Herlev ville være blevet fuldtallige lynede Esbjergs giftige forward Brady Shaw for anden gang i kampen, da han var hurtig til at samle ”nedfaldsfrugt” op foran Jidskogs mål. Canadieren tøvede ikke et sekund og Esbjerg var oppe med 4-1 efter endnu et power play-mål.

Gæsterne formåede at få reduceret til 4-2 et par minutter før pausen, efter en situation hvor værternes finske keeper Karolus Kaarlehto ikke så alt for godt ud. Landsmanden Joonas Riekkinen fik lidt for let lov til at sende pucken imellem benene på den gulblusede keeper.

Dermed 4-2 efter de midterste 20 minutter, hvor færdselsretningen i overvejende grad gik i retning mod Herelv-målet.

Den unge Esbjerg-back Mikkel Rask forvaltede i øvrigt flot den ekstra istid han tilkom, da Jannik Christensen indkasserede en badebillet tidligt i perioden. Spændende back-talent, som man formentligt kommer til at se meget til på Vestkysten i de kommende sæsoner.

Esbjerg-hold i kontrol kørte de tre point hjem

Esbjerg bevarede kontrollen i tredje periode, hvor man dog tog udgangspunkt længere tilbage på banen og dermed også overlod mere initiativ til gæsterne.

Vestjyderne nåede dog også, at få sat et power play-mål ind i tredje periode. Herlevs Filip Owesson sad udvist for en tripping, da Davis Vandane sendte Felix Scheel af sted mod Jidskogs mål. Scheel tog den direkte vej og fik afsluttet lige akkurat hårdt nok til, at pucken sneg sig ind over stregen til 5-2.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen, hvor Esbjerg Energy kårede #12 Brady Shaw til kampens spiller.

Grundet corona-restriktionerne refunderes alle Unlimited kunder! Energy tager imod Eagles i aftens kamp