Esbjerg Energy formåede onsdag aften ikke at udnytte muligheden for, i semifinalerundens kamp fem, at sende Rungsted Seier Capital ud af kampen om det danske mesterskab. Nordsjællænderne sejrede med 4-3 i 'overtime', hvilket betyder, at vestjyderne stadig mangler en sejr for at avancere til finalerunden mod Aalborg Pirates.

Kamp seks i serien spilles i Bitcoin Arena i Hørsholm i morgen fredag kl. 19.30.

- Efter at have genset kampen er min konklusion stadig, at vi spillede en god kamp. Vi var bedst i anden og tredje periode, men jeg vil også gerne give Rungsted kredit for udnytte muligheden, udligne sent i tredje periode og hurtigt afgøre kampen i 4. periode, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Rungsted tog chancen da den bød sig, men vi fører stadig serien med tre sejre mod to. Det betyder, at vi stadig har to kampe til at sikre den afgørende sejr. Men vi skal være effektive for vi møder et stærkt og rutineret mandskab på deres hjemmebane. Men vi glemmer heller ikke, at vi to gange har vundet på fremmed is.

3182 tilskuere i Granly Hockey Arena så Grayson Downing reducere, Felix Scheel udligne Rungsteds føring, og Craig Puffer bringe Esbjerg foran, inden gæsterne afgjorde kamp fem.

- Man bliver skuffet og ærgerlig når man taber en vigtig kamp, og det er der tid til på kampdagen. Men vi har et job at udføre og for bedst muligt at kunne gøre det, må vi huske på, at vi hver gang har matchet dem. Derfor er der ingen grund til at hænge med hovedet, for der er mange positive elementer at tage med.

- Vi skal være positive og have fokus på mulighederne. Og serien er et skoleeksempel på, at en tæt og lang slutspilsserie rummer både opture og kortvarig eufori, men også nedture og skuffelser.  Nu smøger vi ærmerne op og finder smilene frem, fortsætter Energy-coachen.

Der er potentielt syv kampe i en slutspilsserie, hvorfor et nederlag i morgen fredag vil udløse en mulig syvende kamp i Esbjerg.

- Vi skal altså i gang igen. Vi skal gøre de ting, som har bragt os succes mod Rungsted, men samtidigt også huske på, at i slutspillet kræves der en lille smule ekstra. Vi var tæt på at afgøre tingene i kamp fem, men det lykkedes ikke, og så må vi gøre det i kamp seks.

- Vi tager et skift ad gangen og fokus er helt og fuldt på fredagens kamp. Vi skal huske, at succes opnås ikke af en enkeltperson, men af hele holdet. Ikke kun førstekæden, men også de tre andre kæder kan blive helte. Det er endnu vigtigere i slutspillet, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Rungsted