Esbjerg Energy holdt gang i sin lille sejrsstime, da Odense Bulldog med slået med 2-1 i det fynske. Det så længe skidt ud, men to scoringer med 21 sekunders mellemrum gjorde udslaget.

Det blev nøjagtigt så besværligt som frygtet, da Esbjerg Energy fredag aften var på besøg på Fyn, hvor tabellens bundhold Odense Bulldogs tog i mod. To overtidskampe med en sejr til hver side var resultatet hidtil i sæsonen, og det virker bare som om, at Odense Bulldogs har et godt tag på Esbjerg Energy i denne sæson.

Travis Walsh, Brett Welychka, Kasper Krog og Jonas G.T var ikke kampklare, så Energy havde været på U20 og låne Thor Baden som backup målmand.

Esbjerg startede kampen bedst, men efterhånden som perioden skred frem var det tydeligt, at hjemmeholdet vejrede, at der var noget at komme efter denne aften. Da Odense så faktisk bragte sig i front efter godt otte minutter blev det bare mere tydeligt. Esbjerg forsøgte og var også meget i puckbesiddelse, men der kom for få kvalificerede afslutninger ud af anstrengelserne.

Anden periode bød på et par store chancer i begyndelsen til Esbjerg Energy. Downing var helt åben på en returpuck, men sendte forsøget i sidenettet. Kort efter var Valdemar Ahlberg tæt på, da han måtte se sin afslutning snitte overliggeren. Odense var bestemt ikke ufarlige, og det blev også til et par store chancer midtvejs i perioden, som Mathias Seldrup tog sig godt af. Hjemmeholdet fik en kæmpe mulighed med seks minutter tilbage af midterperioden. To udvisninger med 30 sekunders mellemrum gav Odense Bulldogs en fem mod tre situation. Kun lige med det yderste af neglene lykkedes det Esbjergs boxplay at holde hjemmeholdet væk, og derfor var Esbjerg stadig kun bagud med én inden sidste periode.

Efter fire minutters spil af denne kom Esbjerg i overtal, men først med 10 sekunder tilbage af udvisningen lykkedes det at få sat overtalsspillet op, og generelt så bare ikke særligt lovende ud. Sune Hjulmand forsøgte sig kort efter i en to mod én, og femten sekunder senere sendte Andreas Pedersen pucken på stolpefoden. Det lignede efterhånden én af de dage, hvor intet ville lykkes, men i et vanvittigt minut ændrede hele kampbilledet sig pludseligt. Først dukkede Travis Brown op som trold af en æske inde foran mål og udlignede til stor lettelse for hele Esbjerg Energy. 12 sekunder senere da spillet atter var sat i gange var det lige før det gik galt på ny. Den klassiske sovepude effekt med et lille øjebliks uopmærksomhed var ved at koste dyrt. Heldigvis sendte Odense forsøget på stolpen, og på den efterfølgende kontra blev pucken serveret for Jeppe Vinther, som smækkede pucken i nettet til 1-2. Kun marginalerne gjorde, at det ikke var blevet 2-1 til Odense i stedet for.

Med fem minutter tilbage vurderede dommerne, at selvsamme Jeppe Vinther havde sendt pucken ud over banden, og så kom Esbjerg i undertal. Igen holdt det hårdt, men føringen blev bevaret. Med tre minutter tilbage var Grayson Downing tæt på at gøre det til 1-3, men efter at have afdriblet målmanden gled pucken af bladet, og forsøget gik forbi målet. Odense nåede at satse et lille minut med målmanden ude, inden en checking to the head på Christian Wejse kostede Lukas Lundvald en fem minutters udvisning. Med en mand i overtal kunne Esbjerg køre det sidste minut af uden problemer, og dermed blev det ved en smal 2-1 sejr over Odense Bulldogs.

En langt fra overbevisende indsats, men alligevel tre point med tilbage til det vestjyske. Næste opgave for Esbjerg Energy er på tirsdag, hvor holdet skal en tur til det midtjyske. Her tager Herning Bluefox imod, og der er kampstart kl. 19.00.