Der var comeback til Grayson Downing, og han noterede sig som første målscorer i 4-1 sejren.

Landsholdspausen havde gjort et lille indhuk på Esbjerg Energys skader, og for første gang siden en træningskamp i Odense var Grayson Downing klar til kamp denne tirsdag aften. En tiltrængt forstærkning, for på den anden side stod Herlev Eagles klar, og de rådede en frygtet første femmer, hvor både nummer et, to og tre på metalligaens pointliste figurerede.

Den fik Esbjerg Energy ganske fint neutraliseret i en første periode, hvor Esbjerg godt nok blev ramt af en udvisning efter fire minutter. Her kunne superkæden været blevet sat i scene, men heldigvis virkede Esbjergs defensiv godt forberedt, og fik lukket muligheden ned.

Så var der mere bid i Esbjergs powerplay efter syv minutter. Her viste Grayson Downing noget af det spiloverblik, som han er købt til, og så stod der 1-0 til Esbjerg. Scoringen signeret af Downing, godt lagt til rette af Welychka. Det startede et længere Esbjerg pres, hvor det kom til flere store chancer. Sådan cirka fire friløbere blev det til eller i hvert fald flere end det lige var til at holde styr på, og hjemmeholdets defensiv virkede noget groggy. Ingen af dem gav mål, men et powerplay med syv minutter tilbage af perioden gav 2-0 målet. Herlev var ellers lige ved at gøre det slemme ved Esbjerg på en kontra først i powerplayet, men med 10 sekunder tilbage af udvisningen endte pucken hos David Madsen og et hurtigt aftræk senere sad pucken i nettaget. Sidst i perioden rendte Esbjerg ind i et par udvisninger, men her var det Esbjerg, som sendte en giftig kontra af sted, som Christian Wejse var centimeter fra at smide i nettet til 0-3. Men det blev ved en tomåls føring efter første periode.

Kort inde i anden periode fik Esbjerg en ny chance i overtal. Den blev aldrig helt farlig, men så var det til gengæld vældig rart, at Niklas Andersen et par minutter senere stod godt placeret efter en vunden faceoff, og den puck så Emil Jidskoug aldrig, og så var Energy alligevel oppe med tre.

Hvor første periode havde været 80 procent på Esbjergs præmisser, så var midterperioden mere lige. Herlev havde et par gode chancer midtvejs i perioden, men her var Mathias Seldrup på plads i målet. Esbjerg tog det defensive udgangspunkt i resten af perioden, og holdt Herlev nogenlunde væk fra de farlige chancer. 0-3 inden sidste periode.

Godt tre minutter inde i den blev David Madsen dobbelt målscorer. Esbjerg straffede et forcerende hjemmehold, og sendte en kontra af sted. Det var en to mod én, men Madsen afsluttede selv og sendte pucken under armen på Jidskoug til 0-4.

Det ville have været lidt tidligt at kalde det en afgørelse, men det var godt nok tæt på. Minutterne blev kørt af uden de store udfald, men så skulle det alligevel lykkes for hjemmeholdet at få reduceret. Det var godt hjulpet på vej af to udvisninger til Esbjerg. Det skete med seks minutter tilbage. Først måtte Ahlberg ud, og kort efter faceoffen kom Travis Brown til at sende pucken ud over banden, og så var det fem mod tre. Esbjerg fik lukket ned i ét minut, men så fik Johan Skinnars alligevel høstet et point, da han fik listet pucken i nettet via Jannik Christensens bagerste... eller som Sune Hjulmand bramfrit sagde efter kampen.. den ramte Janniks røv.

1-4, og stadig et minut i undertal. Resterne af udvisningen blev afværget mod et storsatsende hjemmehold, der havde taget målmanden ud med næsten fem minutter tilbage. Sådan fortsatte det i et par minutter, inden hjemmeholdet nok erkendte, at det bare ikke var dagen, og satte Jidskoug tilbage i målet ved en faceoff i neutral zone.

Det endte med en dejlig 4-1 sejr til Esbjerg Energy, og en god start efter landsholdspausen. Allerede torsdag spiller Energy næste kamp. Denne gang på hjemmebane i Granly Hockey Arena, hvor Frederikshavn Whitehawks kommer på besøg. Der er kampstart kl. 18.00.