Nu venter årets to sidste udfordringer for Esbjerg Energy. Fredag kl. 19.00 gæster vestjyderne Odense Bulldogs i Spar Nord Arena på Fyn i den første af to bronzekampe og lørdag kl. 15.00 spilles returkamp i Granly Hockey Arena.

- Vi er helt bestemt skuffede over at være så tæt på succes i semifinalerne, men skuffelse er ikke den følelse der fylder mest hos os. Stoltheden er den følelse der fylder mest hos os, for vi mener stadig, at vi på trods af den for tidlige exit var bedst i store dele af semifinalerunden. Det har jeg bedt spillerne om at huske, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Slutspillet har været hårdt for os. Det er ikke noget, som vi offentligt taler om undervejs, men skader har påvirket indsatsen. To spillere skal opereres efter sæsonen og en tredje kunne næsten ikke gå i tre dage mellem to kampe. Så jeg tænker ikke, at hockeyguderne har været med os i slutspillet.

Esbjerg Energy var foran 2-0 og 3-1 i kampe i semifinalerne men endte med at tabe serien til Rungsted Seier Capital efter fire nederlag i fjerde periode.

- Vi har haft et mål og det er mesterskabet. Personligt har jeg aldrig spillet om bronzemedaljer som spiller og bronzekampene er ikke en del af kulturen, der hvor jeg kommer fra. Samtidigt står vi med en trup, der er slidte og med mange skader, så det bliver svært mod Odense, der har haft mulighed for at hvile, fortsætter Energy-coachen.

- Alle leverede fuldt ud i kvart- og semifinalerne og det mentale fokus og viljen var imponerende. Nu har vi haft fokus på at restituere og genfinde motivationen. Jeg håber, at nogle spillere når at blive bare lidt friskere, for der bliver brug for kræfterne, hvis Odense skal besejres.

Mens Esbjerg Energy måtte spille syv kampe før Rungsted trak sig sejrrigt ud af runden, behøvede Aalborg Pirates kun fire kampe, før Odense var ude af kampen om det danske mesterskab.

- Når alt kommer til alt, er det min vurdering, at Odense har leveret i slutspillet. Odense sendte SønderjyskE på sommerferie og pressede Aalborg tidligt i slutspillet. Så Bulldogs burde gå ind til bronzekampene med et moralsk rygstød.

- Vores muligheder kunne ende med at afhænge af, hvor mange spillere, vi får klar til weekenden. Men vi vil gøre vores bedste, for at sikre medaljerne. Samtidigt vil vi gerne takke for den opbakning, som vi har følt og kvittere med en succes inden sæsonen er slut, konkluderer Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Odense vandt første bronzekamp efter målfest Bronzekampene er på plads - sådan afgøres den "lille finale"