Også i den kommende sæson vil Esbjerg Energy være godt besat på målmandsposten. Det sikres med en aftale med den 25-årige målmand Mathias Seldrup, der fra sommeren 2016 til sommeren 2020 repræsenterede Esbjerg Energy.

- Jeg var glad for at være i Esbjerg, da jeg var her sidst, og jeg ved, at det er en god klub, gode holdkammerater og en god organisation. Og så har jeg savnet at spille foran ”den gule mur”. Den gør en forskel og det er lettere at være en del af muren end at spille imod den. Så jeg glæder mig, fortæller Mathias Seldrup. 

- Jeg er glad for aftalen og ser frem til samarbejdet. Vi havde brug for en dansk keeper. Spillerne omtalte Mathias med stor respekt og jeg har set ham levere mange gode præstationer mod os, så det blev et let valg for os at lave aftalen med Seldrup, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Mathias Seldrup er født og fik sin ishockeyopdragelsen i Herning, hvor han dog ikke nåede at repræsentere ”Blue Fox”. Efter fire år i Esbjerg gik turen i sommeren 2020 til Frederikshavn, hvor han i de to seneste sæsoner har spillet for ”White Hawks”, men nu er den 185 cm høje målmand tilbage i Esbjerg.

- Jeg hæfter mig ved, at Mathias har spillet med den rigtige indstilling til ishockey. Han agerer som en professionel, træffer de rigtige valg og han er klar til at gøre det der skal til. Jeg har set en dygtig målmand, som har gjort det rigtige og som kan hjælpe Energy-mandskabet, fortsætter Energy-coachen.

- Jeg har lært en del af tiden i Frederikshavn. Jeg har fx lært at håndtere modgangen, når tingene ikke går, som jeg havde håbet. I elitesport kan alle ikke være førstevalg, og alle kan ikke vinde. Men hårdt arbejde belønnes og det er spændende at være med truppen til A-VM i Finland, understreger den kommende Esbjerg-keeper.

Mathias Seldrup har repræsenteret Danmark til U18- og U20-mesterskaber, har spillet mere end 200 kampe i Metal Ligaen og er nu en del af den danske VM-trup i Finland.

- Det er sjovt at være med i Finland og jeg nyder oplevelsen. Jeg får trænet med spillere med et højt niveau, får god sparring af både målmandstrænere og holdkammerater. Jeg er glad for anerkendelsen og den slags giver virkeligt ”blod på tanden”, pointerer Mathias Seldrup.

- Det er altid svært at spå om fremtiden, men lige nu har vi ingen planer om at hente en import-keeper som supplement til Mathias. Vi har andre muligheder, som vi ønsker at afprøve fra sæsonstart og transfer cards kan jo benyttes på andre positioner.  Så nu glæder vi os til samarbejdet med Mathias, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Oliver Kjær fortsætter i Esbjerg Energy Energy har træningskampene på plads!