Nikolaj Rosenthal tog titlen som årets danske spiller i Metal Ligaen 2018/19. Læs her portrættet af Rungsted-forwarden med de gyldne afslutninger

Det canadiske flag vajede flot i centrum af København onsdag eftermiddag. Nikolaj Rosenthal mødte op med sin kæreste Nathalie ved sin side og sønnen Colin på armen, og stemningen var formel og fin, da Canadian Ambassador’s Cup blev uddelt til årets danske spiller i Metal Ligaen 2018/19.

Det store, flotte trofæ er næsten en mini Stanley Cup af statur, og Rosenthal var – efter sin fremragende sæson – og ikke mindst det flotte slutspil med 14 mål i 14 kampe – den absolut mest oplagte kandidat til trofæet.

Rosenthal er ganske enkelt en goalgetter af format, og hele hans karriere kulminerede i foråret med hjerteklubben Rungsted, som han selv har været med til at løfte op, siden ligaprojektet begyndte på ny for en håndfuld sæsoner siden.

Det har været en lang – og til tider hård – rejse for Rosenthal, i øvrigt sammen med faderen Finn som en af bagmændene med hårdt arbejde i kulissen.

Inden Nikolaj Rosenthal overhovedet rykkede op på øverste niveau i Danmark, tog han karrierevejen over 1. division i moderklubben Gentofte, som han to gange var med til at føre til mesterskabet i 1. division.

Derefter drog Rosenthal til Nordamerika, hvor han i en sæson og lidt til slog sig fast i NAHL med et solidt niveau af point for Bismarck Bobcats. Det var en definerende tid for Rosenthal, der i den periode besluttede sig for definitivt at satse på ishockeyen. 

Siden blev han hentet hjem til det kuldsejlende Copenhagen-projekt, hvor han stadig formåede at vise sit potentiale som ”sniper” og uhyre målfarlig mand med sit præcise skud – lige efter et snært træk – som signatur.

Det var netop det skud, der definitivt afgjorde Metal Cup-finalen i 2012/13 i Vojens, hvor Rosenthal scorede til 2-0 i SønderjyskE’s sejr over Frederikshavn. Sønderjyderne havde hentet ham fra Copenhagen, og han endte med et dansk mesterskab i den dramatiske, vilde syvende finalekamp i Frederikshavn.

Derefter gjaldt det en genopbygning af Rungsted, der vandt sin første titel i den nye epoke med Metal Cup-sejren over Aalborg i finalen i 2016/17-sæsonen. Sæsonen derefter blev lige ved og næsten, inden Rungsted fik skabt en uhyggelig ”vinder-mojo” i sidste sæson.

Nikolaj Rosenthal spillede med egne ord et godkendt grundspil, men var decideret fortrinlig og umulig at stoppe, da det gjaldt slutspillet.

14 mål i 14 kampe var det største af en dansk spiller siden Nicolas Monberg i begyndelsen af det her årtusinde, og man havde en fornemmelse af, at Rosenthal ramte det hele.

Derfor var han i dag den rette modtager af Canadian Ambassador’s Cup – og fremstår i øvrigt som en fair og sympatisk sportsmand, der arbejder hårdt over hele banen, og er en leder for et Rungsted Seier Capital-mandskab, der i denne sæson allerede har været i aktion i Champions Hockey League.

Nu gælder det snart 48 kampe og Metal Ligaen igen, men onsdag aften kan Rosenthal efter træningen tage hjem og nyde det flotte trofæ, som tilkommer ham i den kommende sæson. Torsdag venter CHL-kamp mod EV Zug. 


Panelin Borg har (endelig) skrevet under i Aalborg Fan-panelet: Svært at finde noget, der slår den stemning, der er i arenaen en fredag aften