I dag tirsdag d. 29. december og i morgen onsdag den 30. december spiller Esbjerg Energy årets sidste kampe i et anderledes 2020. Det sker i aften kl. 18.00 i Granly Hockey Arena, hvor SønderjyskE kommer på besøg, og onsdag kl. 19.30 hvor Esbjerg gæster sønderjyderne i Frøs Arena i Vojens.

- Jeg ser som altid mod SønderjyskE frem til hårde kampe, hvor de kommer aggressivt ud fra første dommerfløjt og spiller med stor intensitet og vilje til sidste minut. Og søndagens resultat fra Odense, hvor SønderjyskE vandt, vil kun forstærke de tendenser, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jeg er ret sikker på, at man i Vojens ønsker at komme 'tilbage på sporet' efter en udfordrende periode. Jeg forventer, at de ønsker at forbedre deres nuværende position i tabellen og arbejder hårdt på at udvikle deres spil, så det bliver svært.

SønderjyskE stiller til de to kampe mod fornyet optimisme efter holdet søndag aften besejrede Odense Bulldogs med 4-2 på Fyn og afsluttede en stime på otte kampe uden sejr.

- Når vi møder samme hold med én eller to dages mellemrum bliver det mere intenst og med følelserne udenpå trøjerne. Det er lidt som i slutspillet, hvor man spiller bedst af syv kampe. Så ideen med back-to-back kampe er god og det er spændende for de involverede, fortsætter den 39-årige canadier

Esbjerg Energy har mødt SønderjyskE tre gange tidligere i sæsonen. I oktober sejrede vestjyderne 2-1 hjemme. I november blev det til en sønderjysk 4-2 sejr i Vojens inden Energy i julemåneden besejrede SønderjyskE med 4-1 i Vojens.

- Under normale forhold ville der være mange tilskuere på lægterne og hallerne ville syde af intensitet. Det er der desværre ikke nu, men jeg kan lide konceptet med back-to-back kampe og spillerne er professionelle, så der vil være ”tryk på” i begge kampe, understreger Energy-coachen.

Esbjerg Energy måtte blive hjemme, da den planlagte TV-kamp mod Herning Blue Fox i Kvik Hockey Arena måtte aflyses på grund af Corona-smitte i Hernings trup.

- Vi ville gerne have spillet, men vi respekterer omstændighederne og følger protokollen. Hygiejnen, testningen og afstanden til omgivelserne hjælper med at begrænse COVID-19 i trupperne, så det er godt, at man i idrætten tager ansvar.

- Vi tager udfordringerne én kamp ad gangen og er lidt bagud med antallet af kampe i ligaen i forhold til de øvrige tophold. Nu forbereder vi os på den første af de to kampe mod SønderjyskE og sådan vil tilgangen også være til de kommende kampe. Så må vi senere kigge på tabellen, slutter Jason Jaspers

Esbjerg Energy er nummer tre i Metal Ligaen med 55½ point efter 25 kampe. SønderjyskE er nummer seks med 33 point efter 25 kampe.

Foto: Niels Husted


STREAM: Esbjerg Energy-SønderjyskE Kampen mod Herning Blue Fox i morgen er AFLYST!