Kampstart: 19:30 i Frøs Arena

Ishockeyfest i Vojens i aften, hvor de to giganter mødes i premieren. SønderjyskE og Herning er klubber, hvor intet andet end topplacering tæller, og det bliver to tændte mandskaber, der tørner sammen i aften.

Lad os bare gætte på op imod 4000 tilskuere i Frøs Arena. Allerede inden kampen varmer de op i det sønderjyske med 40-års-fejring af guldholdet fra 1979 og kæmpe forfest i Vojens Hallen lige ved siden af Frøs Arena. 

På isen betoner sportschef Kim Lykkeskov, at top fire - sædvanen tro - er målet for den kommende sæsons grundspil. 

- Vi vil være en top fire-klub, men det er der garanteret også otte andre hold, der vil være. Som top fire-klub har du en hjemmebanefordel i slutspillet. Og så er der ikke mindst efter 16 runder final 4. Det vil vi også gerne være med i igen. Det var en sjov oplevelse sidst, selvom resultatet ikke var som ønsket. Jeg er glad for, at den er ført ind i ligaen, så der er noget på spil fra start, konstaterer han til JydskeVestkysten. 

Herning har været ramt af et hav af nederlag i sæsonoptakten. Betyder det noget for midtjydernes mentale tilstand efter en vanskelig sæson i fjor? Træner Ben Cooper har ingen problemer med store ambitioner. 

- Jeg valgte blandt andet Herning, fordi her er et stort pres på. Det er en klub, der i den grad tørste efter at vinde en titel, og det pres har jeg ikke noget problem med, siger han til Herning Folkeblad. 

Historikken: "Angstgegner" siger man længere mod syd, når en modstander ikke huer et hold. Herning plejer i den grad at vise tænder i Frøs Arena, og det er ikke bare nogen fornemmelse, de sønderjyske tilskuere har. Blue Fox har vundet fire rene sejre og en enkelt i overtid/straffe i de sidste fem indbyrdes opgør i Vojens. 

Statistikken: 98 point. Så mange point stod TJ Moore og Phil Marinaccio for hos SønderjyskE i sidste sæson, hvor de var holdets to topscorere i grundspillet. Hvem tager over? Markus Jensen gik fra 46 point i 2017/18-sæsonens grundspil til 20 point i sidste sæson. En kæmpe nedtur. Kan den vendes til optur for den unge angriber. 

Duellen: Finder vi trænerbænken, hvor den Metal Liga-rutinerede ræv Mario Simioni møder Ben Cooper, der nok har været i NHL, men ikke har arbejdet lige foran de fem-seks trommer i Vojens. Det bliver en ny oplevelse og helt ny atmosfære for Herning-coachen. 

Skader/karantæner: Det synes sikkert, at Lasse Lassen og Mark MacMillan er ude for Herning, mens SønderjyskE ikke har kendte skader. 

 

 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs CHL: Sjusket første periode kostede dyrt for Rungsted