Kampstart: 19:00 i VinMedKant Arena

Et bittert nederlag og tab af mindst et point fredag aften for SønderjyskE i premieren mod Herning, hvor Mario Simionis tropper ellers leverede ganske tilfredsstillende - i hvert fald efter sportschef Kim Lykkeskovs vurdering.

- Vi spillede en rigtig god ishockeykamp imod Herning. Det er selvfølgelig ekstremt bittert, at de scorer seks sekunder før tid, men der var mange gode momenter, som vi gerne vil tage med til Odense, siger Kim Lykkeskov. Vi vil gerne med i Final Four, og derfor skal vi ikke tabe mange flere kampe her i starten, hvis det skal lade sig gøre. Derfor skal vi meget gerne have tre point i Odense, siger han til JydskeVestkysten. 

Der var også tilfredshed i det fynske, hvor kaptajn Michael Eskesen her på sitet roste sine holdkammerater for god moral. Odense var nede 0-2 mod Rødovre, men kom altså tilbage og hentede en enkelt pind. I aften forventer Odense ifølge salgsdirektør Allan Hoffmann, der netop er trådt tilbage fra en stilling som direktør, 1200 tilskuere til kampen mod lokalrivalerne. Det siger han til Fyens Stiftstidende.  

- Vi har ikke en bøjet femøre mere at bruge på spillerlønninger i denne sæson i forhold til sidste sæson. Men vi har et bedre hold end sidste år. Vi har gjort os mere umage med at finde de rigtige udlændinge, og så er samtlige spillere nogle, som vores cheftræner Pelle Svensson har nikket ja til. Da han kom til som træner før sldste sæson, var 80-90 procent af holdet allerede sammensat. I år har Pelle været med til at godkende alle spillere, vi har hentet, siger Hoffmann til avisen. 

Historikken: SønderjyskE-bussen stopper et sted, hvor den trods Odenses status som bundhold i fjor ikke kom hjem med lette sejre overhovedet. Sønderjyderne tabte en tilsvarende tidlig kamp med 0-3 i sidste sæson, mens det lykkedes at hive to sejre i overtid hjem senere på sæsonen. Sæsonen forinden tog Odense også seks af ni point mod sønderjyderne på hjemlig is. 

Statistikken: Odense Bulldogs bed godt fra sig i powerplayspillet fredag aften i Rødovre, hvor begge mål blev scoret i overtal. Sønderjyderne skal passe på i det spilmoment i aften. Hos SønderjyskE var der suverænt mest istid (24:58) til Mike Little og Christian Silfver (22:38). De to backer kommer til at slæbe et stort læs i den her sæson. 

Duellen: Mikkel Jensen kommer ind til en kamp, der formentlig vækker store følelser i den unge Vojens-knægt. I dag står han overfor mange venner og tidligere holdkammerater fra SønderjyskE og Vojens-tiden. Der er stensikkert en ung mand, der gerne vil bevise sig mod Patrick Galbraith i det lyseblå bur. 

Skader/karantæner: Odense var uden Jakob Wittendorf, der formentlig stadig er ude i aften. SønderjyskE med fuldt hold fredag aften og kommer formentlig i samme opstilling i aften. Ingen grund til at ryste posen endnu for Mario Simioni. 

 


Jesse Mychan: Her er de seks nye Esbjerg-imports OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy