Kampstart: 19:00 i Kvik Hockey Arena

Så er det på den igen for Rungsted, der som forsvarende mester drejer ind i Metal Ligaen i aften. Rungsted har arbejdet hårdt på den europæiske is med fire meget vanskelige kamp mod Zug og Plzen, hvor de danske mestre ret beset ikke har været i nærheden af point.

Men der var dog fremgang at spore lørdag mod Plzen, som var den hidtil bedste match - set over 60 minutter - som Rungsted leverede i det foreløbige CHL-gruppespil.

De danske mestre fik et par af deres imports sent i gruppen, og det kan sagtens være derfor, at defensiven har haltet nu og da. Shane Hanna, der først debuterede i den første puljekamp, har lige skullet vænne sig til den europæiske stil, og det samme gælder i øvrigt Willie Raskob, der også er kommet direkte fra Nordamerika til dansk is. 

Nu er konverteringstiden ovre, og et opsat Blue Fox-mandskab tager imod Rungsted. 

Herningenserne kom rigtig godt ind i sæsonen med 2-1-sejren over SønderjyskE, og man fornemmede et Herning-hold, der var langt mere og bedre struktureret end under Petri Skriko i sidste sæson. Blue Fox-holdet stod tæt og velopstillet i spillet tilbage ad banen, og det var altså nok til at holde SønderjyskE på blot en enkelt scoring. 

Historikken: 5-0 i kampe i sidste sæson til Rungsted i indbyrdes opgør. 15-0 i point. Herning har noget at revanchere fra sidste sæson i aften. 

Statistikken: Ingen har helt skilt sig ud i Rungsteds CHL-kampagne. Mario Lucia, Gustav Green, Marcus Olsson og Rasmus Andersson står alle med to point efter fire kampe. Herning havde Morten Poulsen som dobbelt målscorer fredag aften i Vojens. Han er dermed allerede på kurs mod mere end 25 point, han leverede i fjor for midtjyderne.

Duellen: Vi hiver Morten Poulsen ind igen, for i aften står han nemlig overfor en gammel ven - og lidt mere - i form af brormand Anders, der som bekendt er skiftet til Rungsted. I gamle dage spillede de gadehockey sammen, nu duellerer Poulsen-brødrene på isen.

Det forventer vi: Et tight Blue Fox-hold, der vil have fokus på at stoppe Rungsted-offensiven i første omgang. Rungsted må have fart i skøjterne efter tempofyldte europæiske kampe, så det har Hjalmarssons tropper formentlig fokus på at udnytte. Starten er vigtig for Rungsted, der skal godt ud i første periode, for selv om nederlagene i CHL måske har været forventede, så giver det altid et knæk i selvtilliden at tabe fire i træk. 

Skader/karantæner: Lasse Lassen og Mark MacMillan formentlig stadig ude for Herning. Mikkel Persson langtidsskadet for Rungsted, mens Mattias Persson, der sad ude mod Plzen, forventes klar. 

 


Jonas Jakobsen klar til at spille på fredag Jesse Mychan: Her er de seks nye Esbjerg-imports