Kampstart: 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn holdt spillerpræsentation i går på Sveriges-båden, og her i eftermiddag kan publikum i det nordjyske så tage imod spillerne på den rette manér, når det gælder kampen mod Rødovre. 

Det er sæsonpremiere, og den har man ventet længe på i Frederikshavn og omegn, hvor forventningerne til denne sæson er markante. Aleksandr Bumagin er tilbage i folden, danskerstammen ser solid ud, og der er hentet andre flotte navne som Dane Fox og Anders Eriksson ind. Tadeas Galansky fortsætter i buret og træner Pasanen er sikret i en håndfuld sæsoner.

Det bliver uhyre spædende, hvordan Pasanen mikser kortene i eftermiddag mod et Rødovre-hold, der kom fornuftigt ud af fredagens kamp mod Odense. 

- Vi har god gejst på holdet og de nye spillere, der er kommet ind, har været gode erstatninger. De har virkelig taget ansvar. Det er nogle gode fyre, der går ind for at levere på den måde, vi gør her i Rødovre, hvor det er "holdet først". Det er vigtigt, og jeg er fortrøstningsfuld, siger Steffen Klarskov til Rødovre Lokal Nyt. 

Historikken: Nostalgikere vil tænke tilbage på de store serier i begyndelsen af dette årtusinde, hvor Frederikshavn og Rødovre gik i syv kampe. På den lidt kortere bane havde White Hawks i sidste sæson styr over "tyrene" i Frederikshavn. En målscore på 10-4 og otte af ni mulige point var resultatet af de tre kampe i Nordjyske Bank Arena i fjor i White Hawks-favør. 

Statistikken: Rødovre indkasserede nul scoringer i fem mod fem-spillet fredag aften, men fik mål imod to gange i undertal efter udvisninger af rutinerede folk som Jonas Sass og Mads Eller. Bliv væk fra boksen i Frederikshavn, må budskabet til Rødovre være. Det kan godt være at Frederikshavn glæder sig over nye imports, men husk også, at der sagt farvel til 128 grundspilspoint og top tre på topscorerlisten i fjor: Spiro, Mitchell og Brady er alle væk. 

Duellen: Frederikshavns målscorer i år hedder formentlig Dane Fox. Han har et godt cv med sig og kan sagtens blive en publikumsyndling i nord. Han er oppe imod Rødovres foreløbige bud på en måljæger, som i fredags hed Steffen Klarskov, der scorede to gange og dermed fik en forrygende åbning på sæsonen. 

Det forventer vi: Et tungt frederikshavner-hold vil forsøge at lægge pres på Rødovre, der har den lange bustur i benene. Spændende, hvordan den nye Rødovre-coach Riku-Petteri Lehtonen stiller sit hold taktisk på udebane. Normalt gemmer Rødovre sig ikke i begyndelsen af kampene - hverken hjemme eller ude. 

Skader/karantæner: Alle mand klar hos hjemmeholdet, mens Rødovre savner Kasper Jensen. 


Søndergaard helten, Galansky holdt nullet for Frederikshavn Eskesen om premieren: Vi viste flot moral