Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Så er vi der igen. Klassikeren fra 90'erne genoplives i 10'erne og vi har Esbjerg vs. Herning i et teater, der er smukkere end nogensinde tidligere til en sæsonpremiere i Esbjerg. 

Vestjyderne møder nemlig ind i den nye Granly Hockey Arena og starter for første gang "forfra" i den nye hule. Den vil vestjyderne formentlig gerne markere som et fort fra start.

Og det bliver altså med Matt Pistilli inde som tryout-forstærkning og formentlig rigtig mange mennesker i Esbjergs nye istempel. 

Vi får et offensivt hjemmehold at se, ingen tvivl om det, og det bliver spændende at se, om Herning kan stå imod det pres, der med sikkerhed vil komme fra Energy, der bare VIL i Final4 i den her sæson. Sikkert med håbet om at spille den på hjemmebane senere på sæsonen. 

Det kræver, at man ikke kommer alt for langt væk i starten, og i den optik har Herning allerede leveret en god start med fem point i to kampe. Det har set solidt, struktureret og sikkert ud, hvad Herning har præsteret i de første to kampe. Det sprudler ikke endnu, men træner Cooper synes allerede at have fået hold på den defensiv organisation, der kostede mange point i fjor.

HISTORIKKEN: Esbjerg tog 11 af 15 mulige point mod Herning i sidste sæson. Desuden må der være et mindre mentalt overtag til vestjyderne efter 7-0'eren i testkampen lige før sæsonen. 

STATISTIKKEN: Ganske overraskende, men slet ikke så tosset set med "danske øjne" var David Madsen den Esbjerg-spiller, der blev benyttet mest i kampen i Herlev. Angriberen kan blive en ny rødhvid-profil i Metal Ligaen. Mest benyttede Herning-spiller mod Rungsted var Sean Flanagan, skarpt forfulgt af...naturligvis Daniel K. Nielsen med det evige batteri i ryggen. 

DUELLEN: Zach Pochiro var stærkt spillende i Herlev, men tog også de udvisninger, der kostede Esbjergs føring. Cam Brace har vist gode takter i forsæsonen, men har endnu ikke scoret for Herning i sæsonen. To potentielle matchvindere. 

DET FORVENTER VI: At publikum vil gøre alt for at hamre Esbjerg frem til sejr. Det kan blive den afgørende faktor i en kamp, der på papiret ser jævnbyrdig ud. 

SKADER/KARANTÆNER: Lasse Lassen og Mark MacMillan har endnu ikke spillet for Herning i sæsonen. Esbjerg havde Wejse og Downing ude, men har til gengæld hentet Matt Pistilli ind. 


I bussen med...Lucas Bjerre Rasmussen I bussen med...Thomas Søndergaard