Kampstart: Klokken 19:30 i Bentax Isarena

Der er hockeyfeber i Aalborg. Bentax Isarena bliver måske ikke fyldt til randen, men stensikkert fyldt godt op til premieren i aften. Nordjyderne har hentet giftige danske spillere ind, og med flere guldhelte fra 2018, der er kommet tilbage, ligner Aalborg-holdet en potentiel favorit til guldhjelmene.

Odds er lave på Pirates i forhold til mesterskabet, men er der for mange kokke i køkkenet. Det er stensikkert det store spørgsmål i den nordjyske hovedstad.

- Der har ikke været den store indkøring. Vi kender hinanden, og det har givet en respekt og forståelse for hinanden fra dag et, og det betyder meget, at vi ikke har skullet starte fra nul, siger kaptajn og nybagt far, Julian Jakobsen.

Gæsterne fra Herlev kommer også med sidste sæsons kaptajn, Brett Thompson, tilbage i folden. Eagles-holdet har nye svenskere med inde på holdet, og på papiret ser de mindst lige så gode ud som Quist og Thörnberg, der spillede sammen med Thompson i fjor. Herlev kommer med to stærke kæder, og en bredde, der måske er lidt skrøbelig i forhold til aftenens modstander.

I hvert fald noget af en test for ørnene.

- Vi glæder os helt vildt til at komme til Aalborg på fredag. Med det hold, de kommer ind med, har vi jo alt at vinde. Det bliver en oplevelse for gutterne at komme ind til premieren med 4000-5000 tilskuere på lægterne, sagde Herlevs assisterende træner Filip Faurholm til Metalligaen.dk for et par dage siden.

Historikken: Herlev vandt det seneste indbyrdes opgør i Bentax Isarena, da ørnene ramte et Aalborg-hold i krise i sidste sæson og vandt 3-0. Forinden havde Aalborg vundet fem kampe på stribe, blandt andet end tung 13-1-sejr i Aalborgs DM-sæson. 

Statistikken: Thomas Spelling hældte point på sædvanlig vis i fjor. Han har fået ny partner in crime i humørbomben Felix Scheel, og de to kan skabe problemer for enhver modstander. Spelling lavede 55 point i grundspillet i fjor og har i perioder set farlig ud i forsæsonen. Hos Herlev stiller vi naturligvis det helt store spørgsmål: Hvor skal Quist- og Thörnberg-pointene findes i den kommende sæson. Svenskerne efterlod 110 grundspilspoint. 

Duellen: Victor Panelin Borg er igen tilbage hos Aalborg, hvor hans store fysik tæller tungt i backlinjen. Den solide svensker kan sagtens ende i hårde dueller med sine rutinerede landsmænd Skinnars og Rollin Carlsson, hvis de spillere kommer op mod hinanden. 

Det forventer vi: Der bliver smæld på i Bentax Isarena, og det bliver spændende, om gæsterne fra Herlev kan overleve trykket fra et svært opsat Aalborg-mandskab. Og lige så spændende, hvor Herlevs offensive kræfter ligger gemt. Powerplayspillet fungerede godt i den sidste træningskamp mod Halmstad. 

Skader/karantæner: Ikke kendte skader i hverken Herlev eller Aalborg-lejren


Redaktørens bud: Tættere liga end i sidste sæson

MADS ELLER sæsonens første målscorer Redaktørens bud: Tættere liga end i sidste sæson