Søren Nielsen med to scoringer, Adam Cracknell med stærkt forarbejde og Thomas Lillie med et par klasseredninger blev udslagsgivende, da Esbjerg hentede sæsonens anden sejr over Herning. Mens gæsterne var bedst kørende i anden periode, så tilhørte første og tredje periode i overvejende grad Esbjerg, der nettede to gange i hver

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 4–2 (2-0, 0-2, 2-0)

Sæsonens andet opgør I den jyske klassiker mellem Esbjerg og Herning blev afviklet fredag aften, hvor det var midtjyderne der havde revanche til gode. Esbjerg vandt således det første indbyrdes opgør på heden med 1-3 for et par uger siden.

Til aftenens kamp stillede Esbjerg uden unge folk som Mikkel Rask og Jonas Torbensen, men var ellers stort set i idealopstilling, mens Herning måtte undvære en række profiler i form af Daniel Nielsen, Reid McNeill, Nicolai Weichel, Cameron Brace, Mark MacMillan og Morten Poulsen.

Målmandsduellen stod mellem Simon Nielsen og Thomas Lillie.

Vestjysk aggressivitet gav pote
Esbjerg satte sig solidt på begivenhedernes gang fra første periodes åbning. Der var da heller ikke spillet mere end 40 sekunder, før det for alvor brændte på foran Hernings mål. Det var her Brady Shaw, der modtog pucken lavt i slottet og fik testet Simon Nielsen i målet.

Et aggressivt og toneangivende Esbjerg-mandskab fortsatte ufortrødent og efter et par minutter var Adam Cracknell tæt på for værterne, da han skar ind foran mål og forsøgte sig med en lumsk baghåndsafslutning.

Der skulle gå fire minutter, før Herning første gang havde pucken under kontrol udenfor egen zone. Vestjyderne levnede ikke midtjyderne meget plads og markeringerne lå tæt i enhver henseende.

Andreas Grundtvig burde have bagt hjemmeholdet foran efter seks minutters spil, da han blev sendt af sted på et break away ned mod Simon Nielsens mål. Den rutinerede keeper blev dog den store i den duel.

Rutineret eller ej, så var Simon Nielsen til gengæld chanceløs, da Esbjerg et par minutter senere bragte sig foran. Felix Scheel fandt her en helt fri Søren Nielsen midt i slottet og her tøvede vestjydernes målræv ikke, da han usvigeligt sikkert sendte pucken op over skulderen på Simon Nielsen til 1-0. En scoring som Adam Cracknell i øvrigt havde en stor aktie i, da det var ham der vandt pucken fra en Herning-spiller i Esbjergs zone, inden han satte angrebet i gang.

Kampens første udvisning tegnede Esbjergs Davis Vandane sig for, da han efter 12 minutter måtte til afkøling for en tripping begået mod Mathias Bau i midtzonen.

Gæsterne kom dog ikke frem til en eneste afslutning i power playet der fulgte i kølvandet på udvisningen; Esbjergs box play stod stærkt i billedet og fik endda skabt en glimrende undertalsmulighed ved Craig Puffer og Charles Corcoran, der slog kontra og fik testet Simon Nielsen endnu en gang.

Ikke ufortjent fik Esbjerg udbygget føringen til 2-0 tre minutter før pausen, da Sune Hjulmand tog chancen med et lavt slagskud fra blue line, som fik lov til at gå hele vejen. Simon Nielsens udsyn var angiveligt begrænset i situationen, da der var trafik foran mål. Esbjerg dermed oppe med to forud for den første periodepause.

Herning overtog kampens momentum og udlignede
Trods en tidlig power play-mulighed til Esbjerg, hvor Craig Puffer fik sendt en afslutning rent på stolpen, så var anden periode helt klart gæsternes.

Herning havde virkeligt taget skeen i den anden hånd til anden periode, hvor man havde fået mere fart i skøjterne og som et resultat heraf også var langt mere nærgående og væsentligt mere i puckbesiddelse end tilfældet var i de første 20 minutter.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at gæsterne kunne reducere til 2-1 efter syv minutters spil, da Markus Jensen gik på mål og med en yderlig afslutning fik snydt Thomas Lillie i Esbjerg-målet ved fjerneste stolpe.

Esbjerg gjorde hvad de kunne, for at arbejde sig ind i kampen igen og Brady Shaw fik da også sendt et forsøg lige forbi opstanderen efter 12 minutters spil – i øvrigt efter et par gode Esbjerg-minutter.
Gæsternes Andreas Sørensen var også kommet et skøjtetag eller to efter sin modstander i det efterfølgende minut, hvor han indkasserede en udvisning for interference.

15 sekunder senere havde Adam Cracknell sendt et drøn af en afslutning på trekantssammenføjningen, men det blev ved lige ved og næsten for den meriterede canadier. Det gjorde det også for landsmanden Brady Shaw, der, ligeledes i power play, manglede den sidste skarphed.

Om man kan sige Mathias Bau manglede skarpheden efter 17 minutter ville måske være en tilsnigelse. Den store forward modtog pucken dybt i offensiv zone og var pludseligt helt alene med Thomas Lillie, kun en meters penge foran mål. Men med kampens bedste redning fik Lille med griberen afværget for hjemmeholdet.

Thomas Lillie måtte til gengæld kapitulere overfor samme Mathias Bau kort tid efter, da Herning-forwarden lynede efter kun 11 sekunders power play-spil. En halvblød afslutning fra distancen fik lov til at gå hele vejen og Bau havde dermed bragt balance i regnskabet forud for tredje periode.

Søren Nielsen nettede igen og Esbjerg trak fra
Esbjerg lignede fra tredje periodes indledning et hold, der havde i sinde at bevise at det var en fejl, at man havde overladt initiativet til gæsterne i anden periode.

I hvert fald gik der kun 43 sekunder, før vestjyderne igen havde bragt sig foran. Adam Cracknell tegnede sig for et stærkt forarbejde, inden pucken blev serveret til Søren Nielsen, der efter et fikst træk tæt under mål kunne nette for anden gang i kampen. 3-2.

Herning arbejdede dog godt for sagen og slog absolut ikke op i banen. I det femte minut var det kun to pragtredninger af Thomas Lille, der forhindrede først Kristian Jensen og siden Anders Poulsen i at udligne for gæsterne. Et par minutter senere var det Mathias Bau der var tæt på for Herning, men en veloplagt Lillie kom igen i vejen i Esbjerg-målet. I det hele taget arbejdede den decimerede Herning-trup rigtigt godt for tingene.

Godt fire minutter før tid blev gæsternes defensiv dog for en kort bemærkning statister, da Christian Wejse og Brady Shaw broderede sig igennem midtjydernes forsvarsværker. Wejse fik først testet Nielsen i målet – Herning-keeperen halvklarede og sekvensen efter var Shaw over pucken som en høg, da han med et svirp gjorde det til 4-2.

Selvom Herning i slutfasen satsede og spillede seks mod fem i 1:10 og også fik udbedt sig en timeout, så kom man ikke tættere på end 4-2 og Esbjerg kunne sætte tre velfortjente point ind på kontoen.

ZPD kårede #9 Søren Nielsen til kampens spiller.

Mathias Bau: Vi havde chancerne til at få point Aalborg holdt stand imod Odenses slutspurt