Efter en landsholdspause er der i morgen fredag kl. 19.00 igen ishockey i Granly Hockey Arena, når Herning Blue Fox gæster Esbjerg Energy i Metalligaen.

- Der er ingen tvivl om, at vi bliver udfordret af et stærkt Herning-mandskab. De er nummer et i Metal Ligaen og har vundet de ti seneste kampe. Det bekræfter indtrykket af et disciplineret mandskab, som spiller godt og med en god struktur, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det er den udfordring, som vi søger at levere et kvalificeret svar på. Vi skal matche Herning på alle de parametre og det kræver en stærk indsats fra os præget af de samme ting, så som kvalitet i spillet, en klog struktur og disciplin i vores valg individuelt og som hold.

Esbjerg Energy stiller veludhvilede og med et friskt mindset efter en landsholdspause, men samtidigt med en skuffende weekend op til landsholdspausen gemt væk i bevidstheden, hvor vestjyderne tabte til Rungsted Seier Capital og Odense Bulldogs.

- Vi har tanket op fysisk og har nulstillet vores mindset i landsholdspausen. Vi har ikke mindst skuffet os selv og det skabte frustrationer. Frustrationer som vi håber at have fået fjernet fra spillernes bevidsthed. Derfor mener jeg, at det er godt for os med en ny start og muligheden for at gøre tingene bedre.

- Samtidigt mener jeg, at det vigtigste er, at vi har fokus på os selv og de forhold, som vi kan påvirke. Vi ønsker at kigge indad og forbedre vores egen indsats. Vi skal levere en konstant indsats og højne vores bundniveau. Undgå udfald og det gør vi bedst ved at spille enkelt og ikke gøre tingene for svære, forklarer Energy-coachen.

Herning Blue Fox topper som nævnt Metal Ligaen med 44 point efter 18 kampe. Esbjerg Energy er nummer otte med 22 point efter 18 kampe.

- Men når det er sagt, mener jeg også, at vi ofte har fortjent bedre end måltavlen endte med at vise. Det er næppe en hemmelighed, at vi har været udfordret i forhold til at udnytte chancerne og score de nødvendige mål. Det vil vi gerne ændre på.

- Men jeg er overbevist om, at vi har en stærk trup med dygtige spillere. Vi har de rigtige typer, men har bare manglet den sidste detalje. Så hvis vi formår at spille simpelt, har vi taget et skridt. Når vi samtidigt spiller som hold, har vi taget det næste. Så det bliver en spændende fredag aften, hvor vi kan måle os mod de bedste, slutter Jason Jaspers som håber på mange tilskuere på lægterne.

Foto: Niels Husted


Edgars Kulda stopper hos Esbjerg Energy HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-Esbjerg