Esbjerg Energy skal i morgen fredag kl. 20.15 forsøge at følge op på den gode afslutning på sidste fredags premierekamp i Granly Hockey Arena mod Rødovre Mighty Bulls i Metal Ligaen, når ”de gulblusede” gæster SønderjyskE og Vojens i Frøs Arena.

- I trænerteamet vurderer vi, at vi spillede en god kamp mod Rødovre. Vi blev bekræftet i, at vi formår at presse en modstander så meget, at vi kan vinde til sidst. Det holdt hårdt, men med scoringen kort før tid blev sejren og de tre point lige akkurat sikret, forklarer assistenttræner Jan Jensen fra Esbjerg Energy.

- Vi vurderer, at vi kom godt ud fra kampens start mod Rødovre. Mighty Bulls får scoret og vender momentum til deres fordel. Det kunne gøres bedre, og så var vi pludselig bagud med 2-0. Spillerne gav ikke op, øgede presset og viste de ville og kunne arbejde i 60 minutter. 

Vestjyderne var bagud med 2-0, da der resterede 11 minutter af kampen sidste fredag, men med tre scoringer, den seneste 11 sekunder før slutsignalet, sikrede Energy-drengene sejren med 3-2 og de tre point.

- Det tegner godt efter sejren over Rødovre. Vi viste moral og vilje til at arbejde trods modgang. Pointene er vigtige. Ikke mindst i forhold til vores ambition om at kvalificere os til Final 4 efter 16 kampe. Men også fremadrettet er sejren vigtig. Pointene kan ingen tage fra os og succesoplevelsen er også noget værd, fortsætter Energy-assistenten.

Craig Puffer, Kale Kerbashian og Søren Nielsen scorede for Esbjerg i 3-2 sejren. SønderjyskE spillede tirsdag deres første kamp i årets Metal Liga i Odense, hvor de lokale Bulldogs måtte se sig besejret med 1-0 af sønderjyderne.

- Vi forventer en god og intens kamp. En rigtig derby-kamp med alt hvad det indebærer. Og så er det det første lokalopgør med tilskuere på lægterne. Det må blive ganske særligt for både trupperne og for publikum.

- SønderjyskE har haft et hårdt program i Champions Hockey League. De manglede vist et par stykker i tirsdagens 1-0 sejr i Odense, men de kan jo måske få spillere tilbage i truppen før fredag. Og så synes jeg, at der var lovende takter i træningskampen dernede. Så vi er spændte, slutter Jan Jensen.  

Esbjerg Energy og SønderjyskE kunne dele bronzemedaljerne i sidste sæson efter begge mandskaber blev elimineret i hver deres semifinalerunde. Vestjyderne blev nummer tre i grundspillet med 94 point, SønderjyskE blev nummer fire med 75 point.


VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Rødovre