Mere om kampen i Nordjyske Bank Arena søndag eftermiddag

Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 1-0 

En gedigen gang rod. Sådan skrev Nordjyske i overskriften omkring åbningskampen i Frederikshavn, der også roste en stærk nordjysk defensiv og to gode målmandspræstationer af Galansky og O'Connor. 

Frederikshavn White Hawks havde som et nyt tiltag liveoptakt fra hallen, der blev sendt direkte på klubbens Youtube-kanal. Et glimrende og stærkt initiativ lige op til kampstart.

Thomas Søndergaard lavede blot tre mål i hele sidste sæsons grundspil. Under forventet efter kanonsæsonen året forinden i Herlev. Nu er han med sin scoring søndag allerede godt på vej mod 2018/19-noteringen.

Tadeas Galansky fik sæsonens første shutout. Han tog imod 21 skud fra Rødovre-angrebet, mens der var 28 redninger fra Matt O'Connor i buret i Rødovre. 

Rødovre havde Teemu Virtala ude i forhold til sæsonpremieren fredag aften. Marko Virtala overtog hans plads som center i andenkæden hos Mighty Bulls og unge Magnus Carlsen blev rykket op i lineup'en. 

Rødovre har blot scoret fire gange i de seneste fire besøg i Frederikshavns Nordjyske Bank Arena. Det er ikke nok til at hente mange point på den vanskelige udebane i Nordjylland.

Frederikshavnerne samlede 1105 tilskuere til premieren. Måske lige i underkanten i forhold til, hvad man kunne forvente. Men ok, det er stadig tidlig september og ishockeyen skal lige brænde sig ind i os alle.

Dane Fox - ham er der store forventninger til i Frederikshavn - scorede ikke mål for White Hawks. Men han skød dog fem gange på mål og viste på den måde, at han i hvert fald er klar til at "trække pistolen" hjemme i Nordjyske Bank Arena.

Med fire skud var Nicklas Carlsen den mest ivrige på den konto for Rødovre Mighty Bulls.

Kampens spiller kårer man også i Frederikshavn, og den ære tilfaldt søndag eftermiddag Gorm Topholt, der assisterede til Thomas Søndergaards 1-0-mål. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre, Frederikshavn og Aalborg Simioni om Herning-kampen: Vi scorer kun nok til at vinde fodboldkampe