Den tidligere Esbjerg-profil er på holdkortet i Nordirland i aften

Tre danske mandskaber på tur i det britiske i den kommende weekend.

Og det er altid interessant, når danske mandskaber støder sammen med de canadisk-prægede hold fra Elite Ice Hockey League. En liga, der er blevet større og stærkere i de seneste sæsoner og lige nu - baseret på Europa-resultaterne - synes at være stærkere end Metal Ligaen. 

I aften møder Herning Blue Fox et af de traditionelle tophold i den britiske liga, Belfast Giants, der som oftest trækker masser af mennesker hjemme i Odyssey Arena. 

Her kommer Herning til at passe på en en tidligere profil i dansk ishockey i form af Jordan Smotherman, der for år tilbage henrykkede tilskuerne i det vestjyske så voldsomt, at de ofte har drømt om, at han vender tilbage. 

Det er aldrig sket for Smotherman, der ellers har været rundt i Europa for at gøre sig - og nu er han for anden sæson på stribe i Belfast, hvortil han midt i sidste sæson skiftede fra Iserlohn i Tyskland.

For Herning gælder det om at rehabilitere sig ovenpå store nederlag mod Esbjerg og Frederikshavn. 

Midtjyderne har haft lidt problemer med at integrere træner Ben Coopers nye systemer og Lasse Lassen - skadet profil - bemærkede også overfor Metalligaen.dk i en samtale i går, at Herning har trænet tungere end tidligere i forsæsonen.

Måske har det også været derfor, at Herning har tabt samlet 2-14 mod ligarivalerne.

Modstanden bliver ikke mindre i aften i den nordirske hovedstad. Kampstart klokken 20 i Belfast.


Frederikshavn SKAL vinde mod svenske Borås Hernings nye coach går i detaljen