Esbjerg Energy knytter den 19-årige forward Jonas Bjerrum til truppen, efter at den unge vestjyde i de to seneste sæsoner har gjort erfaringer hos RB Hockey Akademie i Saltzburg,

- Jonas Bjerrum er fra Esbjerg, men har prøvet sig af i Østrig i de to seneste sæsoner hos Red Bulls ishockeyakademi. Han er en spændende ung spiller, som har vist sit værd i et konkurrencepræget miljø, så vi er rigtigt glade for at have ham tilbage i fødebyen, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Han er en ung spiller, med et stort potentiale. Mentalt er han ambitiøs og teknisk har han meget at byde på, så han skal nu lære spillet på seniorniveau efter at have gjort sig flot bemærket som ungdomsspiller. Hos Energy er han i gang med træningen, og både trænere og medspillere er klar til at lære fra sig.

- Det er godt at være ude, men lækkert at være hjemme igen. Det er dejligt at være tæt på vennerne, på familie og på ishockeyen i Esbjerg. Esbjerg er hjemme, så selv om det var godt at være ude, er det nu noget særligt igen at være hjemme, fortæller Jonas Bjerrum.

- At spille for RB Hockey Akademie i Saltzburg har bidraget min udvikling. Både menneskeligt og som ishockeyspiller. Her blev spillet på et højt niveau og konkurrencen var stor, så det var et godt sted for en ung spiller at lære. 

Jonas Bjerrum er født i Esbjerg og spillede indtil sommeren 2017 i Esbjerg IK. Efter skiftet til RB Hockey Akademie har han spillet U18- og U20-ishockey bl.a. i den tjekkiske U20-liga.

- Sidste sæson var præget af restriktioner og aflyste kampe, som overalt i verden. Her nåede vi kun fire kampe i den tjekkiske liga, men året før spillede jeg en fuld sæson. I den tjekkiske U20-liga er niveauet højt og Red Bull-holdet er designet til det niveau, så det lærte jeg meget af.

- Nu håber jeg at kunne bidrage med noget positivt til holdet. Jeg arbejder på at blive den bedste udgave af mig selv. Uanset hvilket rolle Jason Jaspers så tildeler mig. Det bliver spændende at spille seniorishockey, så jeg glæder mig, understreger Jonas Bjerrum.

- Jonas er teknisk velfunderet spiller med fart, der profiterer af en god fornemmelse for spillet. Han er klog, læser spillet godt og kan med sin smartness kompensere for den fysik som andre spillere har. Når man er 19 er der stadig meget man kan forbedre, så det bliver spændende at følge udviklingen, slutter Jason Jaspers.

Jonas Bjerrum er 176 cm høj og har spillet kampe på U16- og U17-landsholdene.


Canadisk back får comeback i den gule trøje Energy henter canadisk center