Vestjydernes eneste tilbagevendte import giver en karakteristik at sine nye holdkammerater

Jesse Mychan er tilbage i Esbjerg som den eneste udlænding fra før sommerferien, og har altså fået seks nye nordamerikanske holdkammerater: To backs og fire forwards.

Før aftenens esbjergensiske sæsonpremiere i Herlev bad Metalligaen.dk Jesse Mychan om at give en karakteristik af de nye aktører i den gule Esbjerg-trøje.

Den lyder som følger - og her er altså, hvad Esbjerg-fansene kan forvente at se: 

  • Travis Brown: En back, der kan lide af flytte pucken. Han spiller med stor intelligent og skøjter godt. 

  • Travis Walsh: En stær tovejs-back, der læser spillet rigtig godt i offensiv zone.
     
  • Trevor Cheek: Stærk tovejs-forward som spiller klogt og "gritty". Han har målnæse og et godt skud. 

  • Brett Welychka: Klog forward med højt tempo og en stærk sans for at læse spillet. 

  • Zach Pochiro: Stor wing med godt overblik og et rigtig godt skud. En naturlig målscorer. 

  • Grayson Downing: Læser spiller rigtig godt. En rutineret AHL-spiller som spiller komplet ishockey og er samtidig meget offensiv.

Gennemgående er Jesse Mychan helt tilfreds med den nye gruppe af importspillere: 

- Sammenlignet med sidste sæson har vi en lidt yngre flok spillere, der er meget sultne efter at bevise sig selv i Europa. De kommer på arbejde hver dag med en positiv attitude og ønsker at være en del af vinderkulturen i Esbjerg, siger Jesse Mychan om sine nye holdkammerater. 

Sammenlign holdet generelt med Esbjerg-holdet fra sidste sæson?

- Vi har flere offensive våben og en mere komplet defensiv. Vi har fået nogle dygtige unge danskere ind, som er sultne for at bevise sig selv og hjælpe med at forbedre holdet. Både vores powerplay og boxplay ser rigtig stærk ud, og jeg tror de dele af spillet vil bidrage til succes i den her sæson, siger Jesse Mychan.

Selv kom han fra HK Nitra i Slovakiet til Esbjerg i sidste sæson, og Mychan gjorde et så godt indtryk i det vestjyske, at Energy hurtigt forlængede for en sæson mere. Jesse Mychan satte 26 point i 37 kampe og oplevede altså både at spille i Hal 2 og i den nye Granly Hockey Arena.

At Esbjerg skal spille i den nye arena fra starten af den her sæson, ser han som et stort skub.

- Nu har vi en af de flotteste arenaer i ligaen og det - kombineret med vores fans - kommer til at skabe en fremragende atmosfære. Fansene og Esbjergs befolkning fortjente en ny arena, og det er en fornøjelse at se alt det blive vakt til live, siger Jesse Mychan til Metalligaen.dk. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Odense Bulldogs-SønderjyskE