Herlev-kaptajnen om, hvorfor han igen returnerede til Herlev, om det nye hold og om premieren i morgen i Aalborg

Brett Thompson er kaptajn for Herlev igen. Og det hører faktisk til sjældenhederne, at en importspiller returnerer til sin klub for tredje sæson på stribe.

Specielt når det har været en spiller, der har været så succesfuld, som det har været tilfældet med Brett Thompson, der ganske enkelt har formået at levere varen i begge sæsoner han har været i Herlev.

I fjor var han en del af Metal Ligaens farligste kæde med William Quist og ligatopscorer Jesper Thörnberg og med 56 point i 46 kampe inklusive slutspillet, ville Thompson næppe have haft noget problem med at score sig en kontrakt i en anden liga.

Men han blev altså i Herlev, og det var der forskellige årsager til, fortæller Brett Thompson til Metalligaen.dk.

- For det første har organisationen behandlet min kæreste og jeg med stor professionalisme og høj klasse, siden jeg kom til Herlev for første gang i 2017. De forsøger at hjælpe med alt, hvad spillerne behøver og hver sæson, jeg har været her, har Herlev bragt sultne unge spillere ind, som klubben har søgt at forbedre. De bliver bedre og bedre. Samtidig er vores træner, Patric (Wener) meget dedikeret, så jeg bifalder den vej, som organisationen og holdet er på, siger Brett Thompson.

- Samtidig skiftede jeg ofte klub, da jeg var yngre, og jeg fandt ofte ud af, at græsset ikke var grønnere på den anden side. Herlev har været meget loyal overfor mig siden dag et, og jeg det vil jeg gerne gengælde. De ting gjorde det svært for mig at tænke på at skifte klub til den kommende sæson, siger Thompson.

Du var en del af Metal Ligaens farligste kæde i sidste sæson med Jesper Thörnberg og William Quist som dine makkere. Hvordan fylder i hullet ud efter deres afgang?

- Når man kigger på det udefra, så er det klart, at det bliver hårdt for os at miste Jesper og ”Willy”. Men vi tror på vores nye spiller. Det vil være unfair at sammenligne, og jeg vurderer, at vi har en gruppe, der er bedre balanceret i den her sæson, og de nye gutter har tidligt på sæsonen vist, at de sagtens kan producere point i Metal Ligaen, siger Brett Thompson.

- Hvis vores nye imports leverer den samme produktion – eller mere - som gutterne gjorde i fjor, bliver det en bonus, men gennemgående har det været positivt at se de nye spiller, så alle tror på, at det nye hold bliver en succes, lyder det fra Herlev-kaptajnen.

Hvordan vil du karakterisere jeres hold og jeres gruppe i den her sæson?

- Vi har et ungt sultent hold, der også har en god del rutinerede spillere med inde. Der er mange unge spillere, der kommer tilbage fra sidste sæson, som var deres første, og nu har de erfaret, hvordan det er at spille i Metal Ligaen. Jeg forventer, at de bliver stærkere i den her sæson og samtidig får hjælp af de rutinerede spillere, som er kommet ind på holdet.

Herlev møder Aalborg fredag aften i det, der ligner en svær premiere.

- Alle glæder sig til at komme i gang. Vores fokuspunkt er at komme godt fra start tidligt på sæsonen. Aalborg har altid et stærkt hold, og er meget stærke på hjemmebane. Det ved vi og håber på ”at holde stormen nede” i de første minutter og derefter holde fast i 60 minutter og måske mere, lyder det fra Brett Thompson.


Den Gyldne Fløjte: Frandsen sætter sig i naturlig respekt - og evner at læse spillet Panelin Borg har (endelig) skrevet under i Aalborg