Herlev Eagles – Esbjerg Energy 3–2 (0-0, 2-1, 1-1)

Onsdag aften tog Herlev imod Esbjerg hjemme i Ørneborgen. Kampen var den tredje i indeværende sæson mellem de to mandskaber. Efter to nederlag til sjællænderne i de indledende to kampe, ja så var det Herlev der havde revanche til gode denne aften.

Esbjerg stillede uden Jannik Christensen, Victor Sand og Jonas Bjerrum, mens Herlev var i stærkeste opstilling.

Målmandsduellen stod mellem Lukas Horak og Eamon McAdam.

Målløs åbningsperiode trods talrige chancer

Esbjerg tog et fast greb om begivenhederne fra åbningsperiodens første faceoff. Der var således kun spillet få sekunder, før Grayson Downing tæt under mål fik en helt åben chance, som desværre for vestjyderne blev brændt.

Sekvensen efter fik Craig Puffer en tilsvarende mulighed fra næsten samme position, men igen manglede vestjyderne skarphed. Inden der var spillet tre minutter havde også Felix Scheel budt ind med et godt forsøg, da han efter et par snævre træk tæt under mål kom frem til en baghåndsafslutning. Jo der stod i sandhed Esbjerg på det hele i kampens indledning.

Så da Matthias Asperup tog kampens første udvisning efter fem minutter, var der formentligt bange anelser hos hjemmeholdet. Men i de efterfølgende to minutter var det faktisk værterne, der var tættest på at få skabt en stor mulighed. Kun fornemt defensivt arbejde af Travis Brown forhindrede således Alexander Lindqvist-Hansen i at komme frem til en chance af de helt store.

Efter otte minutters spil fik værterne også chancen i power play, da Andreas Grundtvig måtte til afkøling for en hooking i offensiv zone. Men som under Esbjergs power play, så var det holdet i undertal, der kom frem til den største mulighed, da Grayson Downing og Craig Puffer slog kontra for vestjyderne i undertal. Men Horak var ved at være spillet varm i Herlev-målet, hvor han tog særdeles godt fra i åbningsperioden.

Størst var den tjekkiske keeperes redning dog efter ti minutters spil, da Valdemar Ahlberg tæt under mål fandt Andreas Grundtvig med en tværpasning. Afslutningen fra Grundtvig fejlede bestemt ikke noget, men med en fremragende redning fik Horak altså holdt Esbjerg fra fadet endnu en gang.

Minuttet efter var det så Esbjergs back Jeff King, der tæt under mål kom frem til en stor chance. Men Horak blev endnu en gang den store.

Efter 12 minutter sagde skudstatistikken 1-12 i Esbjergs favør, et meget godt billede på kampens åbning, der var én lang perlerække af store Esbjerg-chancer. Men også en lige så lang perlerække af brændte chancer.

Esbjerg havde heller ikke heldet med sig, når det kom til høje stave denne aften. Da man efter 16 minutter endelig fik pucken i kassen, ja så blev scoringen underkendt efter videogennemgang, angivelig for en høj stav af Ryker Killins, der ellers flot ramte pucken i luften og slog den ind bag værternes keeper.

Kort tid efter det annullerede mål kom en høj vestjysk stav igen i fokus, da Craig Puffer fik en dobbeltudvisning, for at ramme Matthias Asperup i ansigtet med sin stav.

Herlev overtog naturligt kampens initiativ i det lange power play. Her fik man sendt godt med afslutninger af sted mod McAdam i Esbjerg-målet. Størst var chancen dog til Yevgeni Lapenkov, der fik trykket af første gang i det sjællandske overtalsspil.

Herlev tog føringen i undertal

Foden var lettet en anelse fra speederen, da anden periode kom i gang. Esbjerg var fortsat mest toneangivende og både Felix Scheel og Ryker Killins havde gode muligheder omkring det femte minut.

Esbjergs Craig Puffer tog en ny tur i straffeboksen efter syv minutters spil og det skulle vise sig at koste dyrt for vestjyderne, der ikke kunne stille noget op, da Herlev tog føringen fire sekunder før udvisningen udløb. Magnus Molge tog chancen fra distancen og McAdam kunne ikke se pucken pga. trafik foran mål. Så Esbjerg-keeperen var chanceløs, da Jake Horton styrede pucken i nettet tæt under mål. Dermed 1-0 til Herlev.

Netop som man havde rundet periodens halvvejsmærke var Herlev kun få centimeter fra at fordoble deres føring, da Kyle Osterberg sendte et giftigt forsøg direkte på overliggeren. Herlev var i det hele taget kommet langt bedre med rent spillemæssigt og viste også langt mere initiativ end i første periode.

Efter 13 minutters spil var det kun rettidig indgriben fra Esbjergs Mikkel Rask, der forhindrede Herlev i at få held med en hurtig omstilling. Endnu en advarsel til Esbjerg, i en i øvrigt ganske underholdende anden periode.

Lige inden man rundede et kvarter formåede Esbjerg dog at slå tilbage, da man direkte efter en vundet faceoff sendte pucken tilbage til Travis Brown, der fik snydt Horak med et lumsk håndledsskud fra distancen. 1-1.

Med 21 sekunder tilbage af perioden tog Joseph Jonsson en udvisning for en albuetackling, men i stedet for det ventede Esbjerg-overtag, så slog værterne kontra og bragte sig foran med 2-1 blot to sekunder før pausesignalet lød. Niklas Tikkinen sendte pucken ud til Daniel Baastrup Andersen, der kanonerede pucken i mål med en herlig firsttimer fra en relativt spids vinkel. Stillingen var således 2-1 forud for tredje periode.

Herlev stærkest i hektisk slutfase

Felix Scheel og Søren Nielsen var to vigtige offensive aktiver for Esbjerg denne onsdag og de to giftige forwards fik da også budt ind med et par chance af de helt store indenfor tredje periodes første to minutter.

En udvisning til Simon Grønvaldt i det 6. minut sendte dog kampens initiativ tilbage på Herlevs hænder. Kun en fremragende redning af Eamon McAdam forhindrede Joseph Jonsson i at bringe gæsterne i front i overtallet, men Herlev havde fortsat kampens momentum.

I det 12. minut burde Felix Scheel nok have bragt balance i regnskabet. Denne gang kom landsholdsforwarden frem til en dobbeltchance helt inde foran mål, men på en eller anden møde lykkedes det for Horak at forhindre scoringen.

En nervepirrende og hektisk afslutning på kampen blev for alvor indledt i det 17. minut, da Alexander Lindqvist-Hansen på et kontraforsøg kunne have lukket kampen.

Minuttet efter skulle Esbjerg til at sætte alle sejl, for at indlede den slutspurt, som man var tvunget ud i. Men en dum udvisning for at have seks spillere på isen, så ud til at forpurre vestjydernes muligheder.

Esbjerg-træner Jason Jaspers valgte dog at satse offensivt i undertalsspillet og det skulle vise sig at være en god idé. Halvandet minut før slutsignalet sendte Søren Nielsen således pucken rent på stolpen og øjeblikket efter var det Felix Scheel, der udnyttede forvirringen i værternes defensiv, til at spille Ryker Killins helt fri. Her svigtede vestjydernes canadiske back ikke, da han resolut scorede til 2-2.

Herlev kunne dog fortsætte i overtal og her kunne Yevgeni Lapenkov så afgøre kampen til Herlevs fordel, da han 40 sekunder før slutsignalet scorede til 3-2. Målet blev længe tjekket på video af kampens dommere, da pucken blev ramt i luften med en højt løftet stav. Men igen gik det med de høje stave ikke Esbjergs vej og scoringen fik lov at så. Herlev kunne sætte tre point ind på kontoen, mens Esbjerg nu har tabt tre kampe i træk, og dette vel at mærke mod de tre nederstplacerede hold i Metal Ligaen.