Den 23-årige Andreas Grundtvig fortsætter hos Esbjerg Energy. Med aftalen tager den 180 cm høje forward hul på den sjette sæson på det vestjyske ishockeyflagskib.

- Vi er glade for at kunne disponere over Andreas. Han bliver bare bedre og bedre for hver sæson. Engang var han en top ni forward, altså en spiller til en af de tre bedste kæder. Nu har han udviklet sig til en top seks forward, altså en kandidat til de to bedste kæder, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Han kan levere på alle parametre, både på og udenfor isen. Han kan mange ting og har øget sin produktion. Og så er han garant for hårdt arbejde, så han er en vigtig spiller for holdet i den kommende sæson, understreger Energy-coachen.

- Det er altid spændende at skulle begynde på en ny sæson. Og jeg glæder mig. Arbejdet er allerede godt i gang. Og vi arbejder i øjeblikket hårdt med sommertræningen op til den kommende sæson, fortæller Andreas Grundtvig.

- Det hårde arbejde skal gerne føre til, at vi opnår succes. Et af de første mål vi ønsker at nå, er Final 4. Det er helt klart et af målene som sammenlagt gerne skal føre frem mod de endelige mål. Succes i grundspillet, slutspillet og en guldhjelm.

Andreas Grundtvig er født i Hørsholm men debuterede i Metal Ligaen for Rødovre Mighty Bulls i foråret 2016. Efter et år i den københavnske forstad har den sympatiske forward spillet for Esbjerg Energy.

- Tillid er altid vigtigt og kan medvirke til, at vi når vores mål. Tilliden gør at vi får mulighederne og de er jo en forudsætning for, at vi kan udvikle os. Så jeg er glad for den tillid, som trænerteamet har vist mig, understreger den 23-årige wing.

- Andreas Grundtvig har tidligt i karrieren som ungdomsspiller indtaget målscorerens rolle. Den rolle har han bevæget sig i retning af at udfylde som senior. Men han kan mange ting på isen og er andet og langt mere end en breddespiller, tilføjer den 41-årige canadiske træner.

I de seks sæsoner i Metal Ligaen har Andreas Grundtvig spillet 276 kampe i Metalligaen. Her er det blevet til 38 scoringer og i alt 86 point. Samtidigt har Energy-forwarden repræsenteret Esbjerg i Champions Hockey League. Andreas Grundtvig har også repræsenteret Danmark til U18- og U20-slutrunder.

- Min egen oplevelse er, at jeg er lykkedes med at gøre fremskridt sæson efter sæson. At det er lykkedes for mig at tage et skridt ad gangen. Forudsætningen for de fremskridt har været arbejde og istid, så det er jeg glad for at have fået.

- De næste skridt jeg ønsker at tage, er i forhold til mit defensive spil. Det vil jeg meget gerne forbedre. Jeg synes, at jeg har udviklet min offensiv i de forgangne sæsoner, så en forbedring af defensiven vil være et naturligt næste skridt, pointerer Andreas Grundtvig.

- Grundtvig er stadig en ung spiller, som stadig kan udvikle sig på mange parametre. Det er en af opgaverne for trænerteamet at bidrage til denne udvikling. Vi skal støtte de talentfulde spillere, så de kan blive så dygtige som muligt. Hvis hovedet er der, kan Andreas drive det til andet og mere end Metalligaen, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


21-årige målmand til Energy Jeff King forlænger med Energy