Dane Fox-scoring fem sekunder før tid sendte tre point med i den nordjyske bus

Frederikshavn har ofte haft det svært i Herlev, men i aften var det nordjyderne, der med de yderste marginaler tog alle tre point i forstaden.

Tilskuerne skabte en fin kulisse og beviste, at der er masser af ishockeysult i Herlev. Sultne var hjemmeholdet også i begyndelsen af kampen, da Herlev med et sandt bombardement på Galansky tvang Jari Pasanen ud i en timeout efter bare 1:46 minutter.

Fornuftigt af finnen, der tilsyneladende fik styr på sine tropper. For Frederikshavn kom igen og satte to scoringer inden for det første kvarter. Christopher Frederiksen og Kristian Jensen (i fem mod tre) sørgede for, at nordjyderne var foran 2-0, men den føring blev hurtigt lagt i seng, for lige før pausen scorede Riekkinen og Skinnars, så Herlev var på 2-2.

Derpå fulgte en tæt anden periode. Dane Fox leverede en fremragende pasning til Søren Nielsen, der konverterede med sit første mål for Frederikshavn. Vi var lige før pausen, og White Hawks holdt fast ind til slutfasen af kampen.

Her lagde Herlev et tungt pres på gæsterne, og Galansky (31 redninger) var redningsmanden for nordjyderne, mens Dane Fox scorede med fem sekunder igen. Herlig kamp af Galansky, der nu kan se frem til lokalopgør mod Aalborg på hjemmebane tirsdag aften. Herlig menu for tilskuerne hjemme i det nordjyske.

Herlev leverede endnu en god kamp, men havde Galansky og marginaler imod sig.

Frederikshavns assisterende træner Frederik Åkesson efter kampen:

- Vi fik ikke den bedste start på kampen og tog den tidlige timeout, som gav styr på spillet. Vi fik scoret to gode mål, men Herlev kæmpede sig flot tilbage med to mål. Herefter fik vi bedre fat i vores struktur, og det gav pote ved 3-2-målet. Dane Fox' pasning til Søren Nielsen var virkelig flot.

- I den resterende del af kampen holdt vi godt fast i organisationen og spillet med og uden puck, men vi kom gevaldigt under pres til sidst i fem mod seks. Herlev er en svær modstander, og vi er meget glade for de tre point og endnu en stor kamp af Galansky.