I morgen kl. 19.00 er der igen hockey i Esbjerg, når Granly Hockey Arena lægger is til Metal Ligakampen mellem Esbjerg Energy og Rungsted Seier Capital.

- Vi skal fortsætte de takter, som vi afsluttede 2022 med, hvor vi efter julen besejrede Herlev én gang, hvor vi besejrede SønderjyskE to gange, og hvor vi mellem jul og nytår sikrede otte af ni mulige point. Vi skal fortsætte med at arbejde hårdt, træffe gode og disciplinerede valg og fortsat spille som et hold, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det handler altså om, at vi skal gå til kampen mod Rungsted med den rette indstilling. Vi skal udvise den nødvendige respekt for modstanderne, men vi skal også huske at stole på hinanden, følge game-planen og spille som et hold. Så har vi en god mulighed.

Esbjerg Energy stiller til kampen tre dugfriske sejre i bagagen. Herlev blev besejret med 5-4, mens SønderjyskE først måtte se sig slået med 3-1 inden vestjyderne måtte i overtid og straffeslag før en 4-3 sejr var en realitet.

- Vi fik rusten banket af efter julepausen mod Herlev og spillede gode kampe mod SønderjyskE. Spillet faldt på plads og vi fandt det rigtige mindset frem i de to nytårskampe. Det blev tæt i den sidste hjemmekamp, hvor vi stod imod de udfordringer, det gav at spille i undertal i overtiden. Det gav et godt moralsk rygstød at besejre dem efter et vanskeligt moment.

- Nu skal vi forberede os på Rungsted, som er en vanskelig modstander, med masser af kvalitet i truppen. De har besejret os to gange, hvor vi har vundet en gang, så vi har revanche til gode. Men først og fremmest er der tale om, at vi kæmper om den foreløbige 5. plads i ligaen, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy har spillet 31 kampe og har sikret sig 44 point. Rungsted Seier Capital er noteret for 43 point efter 32 kampe.

- Vi har et mål om på lidt længere sigt at avancere i tabellen og forberede os til slutspillet, men på kort sigt ønsker vi helt konkret at holde Rungsted under os og helst lægge afstand til dem. Vi har styrket truppen senest med Grayson Downings comeback efter en skade og med tilførslen af Cam Brown.

- Jeg synes, at vi spillemæssigt har løftet vores niveau, så med den trup vi har er det muligt ikke bare at arbejde for men også tro på vores målsætning. Den er todelt. Først vil vi slutte grundspillet i Top4 og derefter sigter vi selvfølgeligt efter et sæt guldhjelme, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Esbjerg kom i gang og slog decimerede Rungsted med 7-2 HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-SønderjyskE