I dag kl. 17.50 starter semifinaleserien mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy, når den første puck kastes i Bentax Arena i Aalborg. Det blev en realitet efter vestjyderne fredag aften eliminerede Frederikshavn White Hawks med 5-0 i den altafgørende syvende kamp og avancerede til semifinalerne med fire sejre mod Frederikshavns tre.

- Så vidt, så godt. I flere kampe gik de berømte marginaler ikke vores vej, så det lykkedes for Frederikshavn at presse os ud i kamp syv, efter de havde vundet tre kampe i ”overtime”. Men Esbjerg-holdet demonstrerede, at de ved hvad der skal til og sikrede avancementet og semifinalepladsen, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- I slutspillet er en sejr en sejr, og der skelnes ikke mellem sejre i ordinær tid og ”overtime”. Vi har tidligere skudt meget på frederikshavnermålmand Filip Larsson, men fredag fandt vi ”vejen til netmaskerne”. Det er vigtigt at score, og jeg er tilfreds med såvel spillet som med resultatet. Nu venter der en ny serie i kvartfinalerne og en ny modstander i form af Aalborg Pirates.

Craig Puffer blev dobbelt målscorer for Esbjerg Energy i kamp syv, hvor også Christian Wejse, Andreas Grundtvig og David Madsen nettede for vestjyderne.

- Vi skal give ikke bare ”White Hawks-målmand” Filip Larsson men hele frederikshavnerholdet kredit for indsatsen. For vi spillede godt og skød meget. Men når man presser så massivt på, som vi gjorde undervejs i kvartfinaleserien, er der grænser for, hvad et hold og en målmand kan præstere, fortsætter Energy-coachen.

- Så min overordnede konklusion er, at vi har gjort det godt i kvartfinalerne mod Frederikshavn. Vi mødte en stærk modstander og fik som ventet hård modstand. Så overordnet set er jeg selvfølgeligt glad for at vi sikrede semifinalepladsen, men også med indsatsen undervejs.

Aalborg Pirates sendte Herlev Eagles på sommerferie med fire sejre i de fire første kampe og en målscore på 21-9. Esbjerg Energy nåede semifinalen med den fjerde sejr efter syv kampe og en målscore på 26-17.

- Vi skal justere lidt, som man altid gør, når man står overfor en ny modstander. Men konceptet er som altid i slutspillet: Armene må ikke komme for højt op efter en sejr, og vi må ikke hænge for længe med næbet efter et nederlag.

- Vi skal holde fokus fra start til slut og spille disciplineret. Vi skal træffe de gode valg, følge game-planen og sætte kollektivet højere end individet. Alt sammen dyder, som vi har haft fokus på gennem hele sæsonen. Om det bliver en fordel at komme direkte til semifinalerne eller efter et hvil er vanskeligt at afgøre, men vi glæder os i hvert fald, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


STREAM: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy Esbjerg-statistikker før semifinalen: Sådan leverede de i kvarten