For første gang i sæsonen lykkedes det for Esbjerg at hente et ekstra point i overtid. Femte gang blev lykkens gang for vestjyderne, der dog igen måtte se en tidlig føring fordufte. Kale Kerbashian blev matchvinder med to mål, mens Craig Puffer bød ind med assists på tre af fire Esbjerg-mål.

Esbjerg Energy – Herning Blue Fox 4–3 (2-0, 1-2, 0-1, 1-0) OT

Esbjerg tog fredag aften imod Herning hjemme I Granly Hockey Arena. Kampen var den første mellem de jyske rivaler i indeværende sæson.

Gæsterne måtte til aftenens kamp undvære Chris Clapperton, Miska Humaloja samt nyerhvervelsen Mikko Kuukka, mens Esbjerg stillede uden Travis Brown, Grayson Downing og Sune Hjulmand.

Målmandsduellen stod mellem Emil Kruse og Thomas Lillie.

Forud for kampen blev Søren Nielsen kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Esbjerg med stærk åbning og tidlig føring

Værterne leverede en stærk åbningsperiode og var tidligt ude af startblokkene. Der var således kun spillet 37 sekunder, da Felix Scheel bragte Esbjerg i front med 1-0. Scheel fik en drop-pasning fra Craig Puffer i offensiv zone og gik efterfølgende direkte på mål, hvor han køligt lagde pucken ind under Emil Kruse i gæsternes mål.

Mindre end to minutter senere pressede Esbjerg igen på i Hernings zone og både Valdemar Ahlberg og Jonas Bjerrum kom frem til gode afslutninger for hjemmeholdet.

Jo værterne var i det hele taget kommet virkeligt godt fra start.

Derfor var det også svært at indvende noget mod den 2-0-føring, som Kale Kerbashian sikrede Esbjerg, inden man havde rundet fire minutter. Igen leverede Craig Puffer forarbejdet, mens Kerbashian var køligheden selv foran mål, hvor han tålmodigt ventede, inden han med et resolut håndledsskud smækkede pucken i kassen ved nærmeste stolpe.

Herning fik muligheden for at slå tilbage efter ni minutter, da Jannik Christensen indkasserede kampens første udvisning for en cross-checking i egen zone. Et minuts penge inde i overtallet kom Herning frem til deres bedste mulighed i overtallet ved Markus Jensen, der med en lang stav fik prikket pucken på mål. Forsøget gik dog lige på Esbjerg-keeper Thomas Lillie og dermed fortsat 2-0 på tavlen.

Også Esbjergs Kale Kerbashian måtte til afkøling i åbningsperioden, da han efter et kvarter blev udvist for holding the stick i egen zone. Herning havde dog ikke den store succes med overtalsspillet og de bedste muligheder i de efterfølgende minutter stod der faktisk Esbjerg på. Vestjyderne leverede et fornemt box play og mødte generelt gæsterne langt fremme på isen.

Herning bed fra sig i underholdende anden periode

Fra begyndelsen af anden periode fortsatte Esbjerg de gode takter fra åbningsperioden. Men der blev nu gået til stålet i begge ender og kampen synes at tage til i fysik og intensitet. Dog var det imidlertid småt med åbne målchancer i periodens første otte minutter.

Der skulle dog vise sig at komme fint gang i målscoringen, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Herning reducerede således til 2-1 efter ni minutter, hvor Thomas Vilstrup med en pasning tæt under mål satte Simon Schleicher op til afslutning. Her svigtede den 20-årige Herning-forward ikke, da Lillie sikkert blev passeret.

For at gøre ondt værre for hjemmeholdet, så indkasserede Craig Puffer en udvisning mindre end et minut senere og i power playet, der fulgte i kølvandet på den udvisning, der bragte Herning balance i regnskabet. Det var Daniel Nielsen, der med en velplaceret afslutning fra mellemdistancen gjorde det til 2-2, efter at gæsterne havde spillet Esbjergs box play helt tyndt.

Herning havde nu pludseligt kampens klare momentum og kom bedst ud af stort set alle nærkampe. Efter 14 minutters spil burde Markus Jensen da også have bagt gæsterne foran, da han blev spillet helt fri en meter foran mål. Men Lillie tog fra med en vigtig redning for hjemmeholdet og det skulle vise sig at få stor betydning for vestjydernes pointhøst.

Kun godt et minut senere tog Esbjerg således kampens føring igen, da David Madsen, med kampens bedste detalje, satte Jannik Christensen op til afslutning midt i slottet. David Madsen fandt flot Christensen med en baghåndspasning bagom ryggen på sig selv og Esbjerg-kaptajnen takkede for tilbuddet, da han med en af sine sjældne scoringer sendte pucken op i nettaget til 3-2.

Et minut senere brændte det igen på i Hernings zone, da Phillip Schultz strøg af sted på et break away-forsøg. Her fik Daniel Nielsen generet Schultz i afslutningsøjeblikket og den rutinerede Herning-back måtte til afkøling for en hooking. Esbjerg havde dog ikke held til at få omsat overtalsmuligheden til scoring.

Trods solidt overtalsspil og mange gode kombinationer, da Esbjergs Søren Nielsen blev udvist efter 17 minutter for at rydde op foran eget mål, så lykkedes det heller ikke for Herning at få scoret i overtallet mod periodens slutning. Dermed stadig 3-2 forud for tredje periode.

Herning udlignede men måtte strække våben i overtiden

Der skulle gå seks minutter, før publikum i Granly Hockey Arena blev vidne til tredje periodes første og eneste scoring. Som så mange gange før var det rutinerede Daniel Nielsen, da på optimistisk og karakteristisk vis sendte en løs puck mod mål ude fra blue line. Det skulle vise sig, at være en rigtig god idé, da forsøget fik lov til at gå hele vejen mellem venner og fjender. 3-3 var dermed en realitet.

Kale Kerbashian og Valdemar Ahlberg bød ind med gode forsøg for Esbjerg senere i perioden, men størst var muligheden til Hernings Kristian Jensen, der med to minutter igen opsnappede et pucktab fra Esbjergs David Madsen. Alene med Thomas Lillie missede Jensen dog den store dobbeltchance.

Dermed skulle der overtid til for at finde en vinder. En disciplin som ikke ligefrem har været Esbjergs livret i denne sæson, hvor man trods fire hidtidige forsøg endnu ikke havde formået at hente et bonuspoint.

Femte gang skulle dog vise sig at være lykkens gang for vestjyderne. Kale Kerbashian blev matchvinder, da han med sit andet mål i kampen scorede til 4-3 efter godt fire minutters overtid. Puffer var atter i oplæggerens rolle, da Kerbashian fulgte op på sin egen retur og altså i to omgange fik passeret Emil Kruse til slutresultatet. Esbjergs første overtidssejr i indeværende sæson var dermed en realitet.

Comtech Int. Kårede #11 Kale Kerbashian til kampens spiller.

SKARPE SKUD: Se billederne fra kampen mellem Esbjerg og Herning 2 kampe på 3 dage!