Esbjerg Energy satser på talentudvikling og har lavet to-årige kontrakter med fire ungdomslandsholdsspillere. Victor Sand og Mikkel Rask Nielsen har begge repræsenteret Esbjerg. Jonas Krabbe Christensen spillede sidste år i Vojens, men kommer fra Gentofte, mens Carl Winding kommer fra Herning.
 
- Hos Esbjerg Energy ønsker vi at prioritere talentudviklingen. Vi har formået at udvikle spillere der er født og opvokset i byen, men også spillere som kom til Esbjerg for at udvikle sig som ishockeyspillere. Med de fire aftaler er der eksempler på både vestjyske talenter og talenter fra andre dele af landet, fortæller formand Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy.
 
- I Esbjerg eksisterer der et godt og tæt samarbejde mellem klubberne og uddannelsesinstitutionerne. På Vitaskolen, Bohr samarbejder vi om Folkeskoleeleverne og Esbjerg-ordningen sikrer samarbejdet med Rybners efter Folkeskolen.
 
Med aftalerne tilføjer Esbjerg Energy en back og tre forwards til truppen.
 
- I Esbjerg er spilletid noget, som spillerne skal gøre sig fortjent til. Med aftalerne tilfører vi truppen talent, der skal udvikles, men samtidigt øger vi også konkurrencen om pladserne. Det mener vi er med til at øge kvaliteten og fremme udviklingen, fortsætter Energy-formanden.
 
Backen Mikkel Rask Nielsen er født i 2002. Victor Sand er wing, og er er født i 2003. Carl Winding er ligeledes wing og fra 2003 samt Jonas Krabbe Christensen også er fra 2003 og wing. Mikkel Rask Nielsen har repræsenteret Danmark på både U16-, U17- og U18-landsholdene. Victor Sand, Jonas Krabbe Christensen og Carl Winding har alle deltaget omkring U16- og U17-landsholdet.
 
- Med de fire aftaler tager vi vigtige skridt i retning af at færdiggøre truppens danske stamme til den kommende sæson. Dansk ishockey har i de seneste årtier taget store skridt med udviklingen af danske talenter. Det arbejde har Esbjerg over tid bidraget til, og det ønsker vi også at prioritere i fremtiden. Det mener jeg bl.a. vi gør med de fire aftaler, slutter Søren Mathiasen.

AMERIKANSK FORWARD MED SPEED TIL ENERGY Esbjerg Energy færdiggør målmandsteamet med ung finsk målmand!