Esbjerg Energy havde Aalborg Pirates i sækken, men et par udvisningsgaver sendte nordjyderne på sejrskurs.

De ydre rammer var i orden, da Esbjerg Energy fredag aften var taget til Gigantium, Aalborg til den sidste kamp inden den første landsholdspause indtræffer. Godt 4000 tilskuere, hvoraf de 400 i timerne op til kampstart havde været til julefrokost i Gigantiums tilstødende områder, sørgede for en god atmosfære. Godt 20 havde taget turen fra Esbjerg.

Esbjerg Energy var ellers begyndt at se lyset for enden af tunnellen, hvad angår skader, men Zach Pochiro, der var blevet klar til hjemmekampen mod Rødovre måtte udgå efter en kollision med banden, og var ikke med i aften. Trevor Cheek og Grayson Downing er så småt med til træningerne igen, men stadig ikke kampklare, så det var uden de tre, at Esbjerg måtte forsøge at hive point hjem.

Esbjerg var faktisk godt med i begyndelsen af kampen, og stod også for den første store chance, da Niklas Andersen kom alene igennem. Pucken stod på højkant, og nogen gange er det nok til at snyde en målmand, men denne gang fik Andersen ikke et ordentligt træf. Aalborg tog efter to minutter kampens første udvisning, men det var hjemmeholdet, der var farligst, da en kontra blev sendt af sted i de sidste sekunder af udvisningen.

Bedre gik det i fem mod fem, og efter godt fem minutters spil bragte Esbjerg sig i front. Travis Walsh blev spillet fri midt for målet, og skuddet var hårdt nok til at Georg Sørensen ikke kunne holde pucken, og den gled stille ind over stregen. Minuttet efter fik Esbjerg en ny chance i powerplay, da Thom Flodqvist gik for hårdt i ryggen på Travis Brown, og blev idømt 2+10 min for boarding.

Esbjerg kunne ikke udnytte overtallet, og kort efter blev det Esbjergs tur til at være i undertal, men selvom der var mere snert over hjemmeholdets powerplay blev udvisningen ikke omsat. Udligningen kom dog alligevel, men blot fem minutter senere, da Mikkel Højbjerg gik mod mål, og med baghånden fik vippet pucken ind over Seldrups benskinne til 1-1. Sidst i perioden kom kampens dramatiske højdepunkt. Lidt territorie kamp inde foran mål eskalerede og endte med håndgemæng, som udløste game misconduct til Christian Wejse og nogle følgeudvisninger til begge hold. Aalborg fik dermed fem minutter i overtal, dog afbrudt af første periodepause.

Anden periode bød ikke på scoringer, men det var tæt på efter tre minutters spil, da Anders Krogsgaard sendte et skud på stolpefoden. Esbjerg var også tæt på efter seks minutters spil, hvor David Madsen helt tæt under mål måtte se sit forsøg blive afværget af Georg Sørensen. Det blev startskuddet til nogle gode Esbjerg Energy minutter, hvor meget af spillet foregik på Aalborgs banehalvdel. Først midtvejs i perioden kom hjemmeholdet til et par pæne forsøg, men scoret blev der ikke.

Det blev der til gengæld i tredje periode, hvor Esbjerg Energy efter små tre minutter flot bragte sig i front med 2-1. Simon Grønvaldt viste godt overblik og i stedet for et oplagt skud, blev der passet til siden, hvor Pistilli kunne sende pucken i nettet. Herefter jagtede hjemmeholdet en udligning, og nogle minutter senere var Thomas Spelling tæt på, men skød på forbi på en stor chance. Midtvejs i perioden var Esbjerg presset, og det defensive udgangspunkt efter føringsmålet begyndte at vise sprækker. Med hård fight lykkedes det indtil videre at holde hjemmeholdet væk, men syv minutter før tid blev der uddelt en gave til hjemmeholdet, da Andreas Pedersen blev idømt to minutter for en bagatel. Havde det så bare været en stor udvisning, så havde ærgrelsen nok ikke været så stor, da Mikkel Højbjerg udlignede til 2-2 i det efterfølgende powerplay.

Minuttet efter var udvisningsmarginalerne igen mod Esbjerg, da Travis Brown blev dømt for delay of game efter at være blevet væltet ned over pucken, og ikke var i stand til at komme op med det samme.
Selve udvisningen blev nedkæmpet, men det havde kostet kræfter, og to minutter før tid kunne Thomas Spelling bringe hjemmeholdet i front med 3-2. Esbjerg havde brugt mange kræfter de sidste 10 minutter, så der var ikke vanvittigt meget at skyde med, da 3-3 målet skulle jagtes. Seldrup nåede lige akkurat at ryge ud, før Anders Krogsgaard kunne score i det tomme mål til slutresultatet 4-2. En hård skæbne i en kamp, hvor Esbjerg Energy havde fortjent point. Måden det så skete på, gjorde slet ikke noget for at lindre ærgrelsen – tværtimod. Der venter nu 11 dages kamppause, inden holdet atter skal i aktion. Det sker den 12. november, når holdet skal på besøg hos Herlev Eagles, og så er der forhåbentligt atter lys for enden af tunnellen, hvad angår skaderne.