Esbjerg Energy har muligheden for at fortsætte stimen af sejre i Metal Ligaen, når vestjyderne i aften kl. 18.00 tager imod Rødovre Mighty Bulls på hjemmebanen Granly Hockey Arena. Det sker efter vestjyderne fredag aften sikrede den tredje sejr i træk, da vestjyderne vandt 3-1 over Herning Blue Fox i Kvik Hockey Arena i Herning.

- Alle sejre er vigtige, Metal Ligaen er tæt og sejren i Herning er bestemt ingen undtagelse. At vi sikrer den på udebane, gør ikke præstationen mindre, så min konklusion efter kampen er, at alle spillere bød ind, at vi spillede en god kamp og at vi fortjente sejren, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Simon Grønvaldt, Craig Puffer og Charles Corcoran scorede for Esbjerg i Herning.

- Det var vigtigt for os efter hjemmebanenederlaget mod Frederikshavn, først på måneden, at komme tilbage på sporet. Vi har brug for at holde snuden i sporet og fortsat at udvikle vores spil. Vi vil kontinuerligt bygge på, og vi må heller ikke miste for mange point i tabellen, så de tre sejre på udebane er et vigtigt bidrag.

- Kampen i Herning var, som nævnt, god og den var præget af gensidig respekt holdene imellem. Begge mandskaber præsterede godt, men jeg synes, at vi havde lidt ekstra at byde ind med, så sejren var på ingen måde ulogisk, fortsætter Energy-coachen.

Siden de to nederlag mod Frederikshavn har Energy kunnet fejre sejre i Odense, Rødovre og Herning, og dermed føje ni point til den samlede pointhøst.

- Vi forsøger altid at lære af kampe og jeg synes, at vi lærte noget da vi vandt 3-2 i Rødovre. Det var en lige kamp og københavnerne har bygget på siden. Senest besejrede de Herning med 6-4 og seks scoringer kan godt påvirke selvtilliden på et hold og oplevelsen af at lykkes.

- Der er fordele og ulemper ved at spille både ude og hjemme. Publikum bakker hjemmeholdet op, hjemmeholdet skifter sidst og er i kendte og trygge rammer, ligesom de ikke skal kæmpe med ”busben”. Omvendt har udeholdet et mindre forventningspres og skal ikke på samme måde skabe kampen, understreger den 39 årige canadier.

Esbjerg er Metal Ligaens nummer fire med 13 point efter syv kampe. Rødovre er nummer 7 med syv point efter syv kampe.

- Omgivelsernes interesse og forventninger fra organisationen, fra sponsorer, medier og samarbejdspartnere og fra publikum og fans kan og skal vi håndtere. Vi skal holde niveauet og momentum i turneringen. Men vi ved, hvad vi indeholder og er værd, så vi glæder os til hjemmekampen mod Rødovre i aften, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Danskerstammen sikrede Esbjerg fjerde sejr på stribe 'KNÆK CANCER' TRØJEAUKTION m/autograf er nu skudt i gang!