Esbjerg Energy tager i aften kl. 20.15 imod Frederikshavn White Hawks hjemme i Granly Hockey Arena i Metal Ligaen. Hermed har vestjyderne mulighed for at revanchere sidste fredags 4-3 nederlag til SønderjyskE i Vojens, der blev en realitet efter forlænget spilletid og straffeslag.

- Vi spiller en god kamp i Vojens. Desværre kræver ishockey, at man scorer flere gange end modstanderne. Og vi fik ikke udnyttet vores chancer godt nok. Vi må bare tage hatten af for SønderjyskE-keeper Nicolaj Henriksen og lykønske ham med en god kamp, konkluderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det er et godt udgangspunkt at hente point i alle kampene. Pointene på fremmed is er altid vanskelige, og det bliver vanskeligere at sikre point på udebane i denne sæson end sidste år, hvor der ikke var et hjemmepublikum. Kulissen var flot i Vojens og publikum kommer til at spille en rolle i år. Så indsatsen, mulighederne og udbyttet giver tro på tingene.   

Esbjerg Energy kunne i foråret glæde sig over at sende frederikshavnerne på sommerferie efter en tæt kvartfinaleserie, som vestjyderne vandt i den syvende og afgørende kamp.

- Ja, det bliver spændende og jeg forventer en kamp, hvor der bliver kæmpet hårdt om hver millimeter af isen. Vi mødte dem i slutspillet i foråret, og jeg føler mig sikker på, at få af dem der deltog dengang, har glemt de kampe, fortsætter Energy-coachen.

- Jari Pasanen er stadig cheftræner i Frederikshavn og han har sikkert heller ikke glemt, at de måtte på sommerferie. Det indikerer for mig, at ”White Hawks” vil være klar og velforberedte på os, så det bliver helt sikkert en hård fight.

Vendelboerne sluttede på 6. pladsen i sidste års grundspil med 72½ point efter 48 kampe. Esbjergenserne endte på grundspillets tredjeplads og sikrede sig også bronzemedaljer efter exit i semifinalerne. 

- Man kunne jo tro, at jeg vidste alt om Jari Pasanens tilgang til ishockeyen og om hans spillestil. Men alle trænere må jo tilpasse spillestilen til den trup, som de arbejder med. Også i Frederikshavn arbejder man med et nyt hold, men det er helt sikkert, at Jari Pasanen er dygtig.

- Det er tidligt på sæsonen. Vi opbygger også holdet, og arbejder med mange af spillets små detaljer. Der er lang vej, til tingene er indarbejdet og sidder på rygraden. Jeg er foreløbigt tilfreds og kan konstatere, at vi er godt på vej. Så vi tror på en seværdig kamp, hvor der er meget på spil. Så mød op og støt holdet, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Lucas Andersen-hattrick sænkede Esbjerg på egen is VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Esbjerg