Der var masser af plads i spillerbussen til Rødovre, da Esbjerg Energy for første gang i sæsonen måtte se sig besejret af Rødovre Mighty Bulls.

Forudsætningerne var ikke de mest optimale, da Esbjerg Energy fredag aften besøgte Rødovre Mighty Bulls i den første af weekendens to kampe. Sygdom i truppen havde gjort et solidt indhuk, så Mark Pederson og Thor Dresler havde blot fem backer og ni angribere at lægge taktikken efter i jagten på point.

Rødovre var ikke sene til at udnytte Esbjergs smalle trup, og fik hurtigt testet hvor meget kraft, der var i de Energy spillere, som så stillede til start. Hjemmeholdet lagde ud i højt tempo, og fik skabt en stor chance og kort efter også en esbjergensisk udvisning, som Esbjerg med Seldrup i målet dog fik afværget.

Esbjerg kom bedre med midtvejs i første periode, hvor hjemmeholdet blev ramt af to udvisninger. Det gav kortvarigt en fem mod tre situation, hvor Niklas Andersen fik forsøgt sig et par gange, men heller ikke Esbjerg kunne udnytte sin første overtalsmulighed.

Med fem minutter tilbage af perioden måtte Esbjerg overgive sig. Marko Virtala afsluttede et godt angreb, og så stod der 1-0 til hjemmeholdet. Det var også stillingen efter første periode.

Anden periode var blot to minutter gammel, da det blev 2-0. Esbjerg havde forinden trukket to udvisninger med 20 sekunders mellemrum, og i fem mod tre var det Kim Johansson, der fra distancen sendte pucken forbi Seldrup.

Energy havde ikke lige noget modsvar, og de helt store chancer var der ikke mange af i midterperioden. Jeppe Vinther forsøgte sig uden held cirka midtvejs, men med syv minutter tilbage af anden periode blev Marko Virtala dobbelt målscorer, da han på Teemo Virtalas oplæg sendte pucken i nettet til 3-0.

Esbjerg var ude på dybt vand nu, men Trevor Cheek kastede en livline ud til holdet, da han kort før periodens udløb reducerede til 3-1, og et slet ikke umuligt udgangspunkt før sidste periode.

Det var så ikke helt efter planen, at hjemmeholdet blot to minutter inde i perioden kom på 4-1 ved Frederik Kaels, og umiddelbart kunne man godt tro, at kampen så var punkteret. Esbjerg forsøgte sig dog stadig, og kom til flere afslutninger, som William Rørth i værternes mål desværre tog sig kærligt af.

Et nyt håb blev tændt med seks minutter igen. Trevor Cheek var atter på pletten, og der kan ikke være nogen tvivl om hvilken udebane han bedst kan lide. Halvdelen af de 10 mål, som han har scoret i sæsonen, er netop sat ind i Rødovre Centrum Arena.

4-2 med seks minutter igen. Seldrup blev taget ud til sidst, men Esbjerg Energy kom ikke tættere, og inkasserede sæsonens første nederlag til Rødovre Mighty Bulls.

Det kunne have været rart med en uges kamppause, så der kunne tyndes ud i sygdom og skader, men allerede søndag går det løs igen. Frederikshavn Whitehawks gæster Granly Hockey Arena, og der er kampstart kl. 16.00. Forhåbentlig har Energy flere fyldte felter på kamprapporten til den tid.

Kampen i tal

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 4 – 2

14.26 1-0 Marko Virtala (Virtala og Klarskov)

22.32 2-0 Kim Johansson (Crawford og Olsen) PP2

33.11 3-0 Marko Virtala (Virtala og Nyqvist)

39.42 3-1 Trevor Cheek (Andersen og Vinther)

41.57 4-1 Frederik Kaels

53.47 4-2 Trevor Cheek (Christensen og Andersen)

Udvisninger:

Rødovre Mighty Bulls 4 x 2 min

Esbjerg Energy 5 x 2 min

Tilskuere: 1.103

Esbjerg tilbage på sporet; 3-1 over Frederikshavn VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Herning